Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Bátorság érdemjelet kapott

A soproni Tóth Ferenc Bátorság érdemjelet vehetett át Takács Albert rendészeti minisztertől. A Fertő tavi üdülők gondnoka legutóbb idén tavasszal mentett ki négy bajba jutott férfit a nádasból.
Tóth Ferenc életében először még 1981-ben mentett ki a Fertő tóból egy bajba jutott rendőrt. Akkoriban kotorták a tavat, s a víz sodrása úgy megváltozott, hogy szinte elmerült a csónak. Azóta majdnem minden évben akad olyan eset, amikor az üdülők gondnokának közbe kell avatkoznia. Legutóbb idén tavasszal hozott ki a partra négy férfit, akik elkeveredtek a nádasban. Tóth Ferenc önzetlen munkájáért Bátorság érdemjelet kapott Takács Albert rendészeti minisztertől.

– A Fertő tavon sajnos még nem megoldott a vízi mentés – mondja a kitüntetett. – A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól kaptunk egy korszerű csónakot. Tervezzük, hogy létrehozunk egy civil szervezetet, és a tűzoltókkal közösen biztosítanánk a tavon a mentést. Bízunk benne, hogy a következő nyárra mindez meg is valósul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szakorvos vezeti a traumatológiai osztályt

Dr. Klára Tamás (46 éves) ortopéd és baleseti sebész főorvos személyében új vezetője van a soproni Erzsébet-kórház traumatológiai osztályának, ahol az ellátás palettája a tervek szerint a sportsebészettel is gazdagodik. Tovább olvasom