Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Barátokra lelhetünk a neten

A neten nyelvtudás és némi kitartás segítségével a világ minden részéről kereshetünk barátokat.
A soproni Puppi Katalin pénzügyi asszisztensként dolgozik egy osztrák válallatnál. Körülbelül egy éve véletlenül bukkant rá a levelezős honlapra. Azóta kitartóan levelezik, és ma már több mint tíz barátra tett szert a Föld legkülönbözőbb pontjairól.
– Távoli barátaim a lehető legérdekesebb helyeken élnek – mondta el Katalin. – Említhetném például Costa Ricát, Kanadát, Sri Lankát, Fidzsi-szigeteket, Dél-Koreát, Indonéziát, Belgiumot, Tasmaniát, Iránt, vagy Thaiföldet.
Katalin szerint megszámlálhatatlan weboldal nyújt már ilyen szolgáltatást. Kiindulásként érdemes a levelezoklub.lap.hu oldalt felkeresni.
A legtöbb helyen kiválaszthatjuk leendő levelezőtársunk nemét, korát, országát is. Olyan felület is létezik, ahol iskolai osztályok kereshetnek maguknak barát-osztályt a Föld bármely szegletéből. Böngészhetünk a hirdetések között, de akár a magunkét is feladhatjuk, fényképpel együtt.
Katalin kiemelte, hogy ehhez türelem és kitartás is szükséges.
– Sokkal több embernek írtam és sokkal több levelet kaptam, mint ahánnyal jelenleg kapcsolatban állok. Akadnak olyanok, akik első lelkesedésből reagálnak, aztán egy-egy e-mail után eltűnnek.
Katalin ugyanakkor rengeteg előnyt említ ezzel a hobbival kapcsolatban.
Nem szükséges hozzá különösebben magas szintű nyelvtudás, csak az alapok ismerete. Nyelv-

gyakorlásnak szintén kitűnő.
Nemcsak angolul, hanem például németül, franciául, spanyolul is írhatunk – a választott személytől függően.
– A kapcsolatfelvétel természetesen e-mail útján történik. Gyakran utána is e-mailezünk, míg mások a hagyományos postai formától sem zárkóznak el. Ez lassabb, de jóval személyesebb – árulta el Puppi Katalin.
A legérdekesebb talán az, hogy ez a hobbi korhatár nélküli. Találhatunk az interneten levezelezőtársra vágyó tizenkét évest, de hetvenest is.
– A levelezés közel hozza egymáshoz a világ legkülönbözőbb részén élő embereket – fejtette ki Katalin. – Megismerhetünk más kultúrákat, más életmódokat. Nyitottabbá és toleránsabbá válunk, amire a mai világban nagy szükség van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támad-e konszenzus?

Konszenzus az egészségügyért címmel, az egészségügy mai, illetve korábbi kormányzati felelősei… Tovább olvasom