Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Barátjára lőtt, majd végzett magával Sopronkeresztúron

Gyilkossági kísérlet történt szerdán késő éjjel az ausztriai Sopronkeresztúron (Deutschkreutz).
A két érintett, egy sopronkeresztúri és egy doborjáni (Raiding) férfi régóta ismerték egymást. Szerdán este is találkoztak egymással, aznap azonban egy magánéleti dolgon összekülönböztek. A vita hevében a későbbi áldozat autóba szállt és elmenekült. Barátja azonban követte őt. A 27 éves sopronkeresztúri férfi menekülés közben felhívta az ottani rendőröket, segítséget kérve, ugyanis veszélyben érezte az életét. Az osztrák csendőrök meg is érkeztek a helyszínre. A hátul haladó férfi a településre beérve leszorította barátja autóját, kiszállt a kocsijából és elővette fegyverét.

A 37 éves doborjáni férfi a barátja mindkét kezét és medencéjét sebesítette meg több lövéssel. Ezt követően maga felé fordította pisztolyát. A mentők mindkettőjüket a felsőpulyai (Oberpullendorf) kórházba szállították. A sértett életét a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni, a támadó viszont életét ves ztette. A tragédia a helyszínen tartózkodó csendőrök szeme láttára történt, de – közleményük szerint – már nem tudtak közbeavatkozni. A rendőrség feltételezése szerint a tragédia mögött személyes okok állnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizettettek velük a gyermekszakrendelésen

Fizetnie kellett két beteg gyereke után a gyermekszakrendelés igénybevételéért Sopronban a hegykői Weiczer Szilviának. Hegykőn nincs gyermekorvosi rendelő, ezért szükség esetén a soproni Erzsébet-kórház szakrendelésére lehet vinni a gyermekeket. Az anya kapott számlát is a befizetett összeg után, de kétségeik támadtak a fizetés jogossága miatt, mivel a vizitdíj csak február 15-én lép hatályba. Tovább olvasom