Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Baranyai Tibor marad az igazgató

Sopron - Az önkormányzati társaságok éves üzleti terveiről is döntöttek, valamint dr. Baranyai Tibort nevezték ki ismételten a kórház-igazgatói tisztségre a csütörtöki közgyűlésen.
A költségvetésen kívül több témában is született döntés a csütörtöki, késő estébe nyúló képviselő-testületi ülésen Sopronban. A közgyűlés még januárban írt ki pályázatot az Erzsébet-kórház magasabb vezetői tisztségének betöltésére, melyre dr. Baranyai Tibor eddigi főigazgató jelentkezett. A mostani ülésen már – határozatlan időre – ki is nevezték a pályázót, aki megköszönte a bizalmat.

A kórházi labor átszervezéséről is döntöttek tegnap. A főigazgató elmondta, egységes irányítással – a kórház részeként – kívánják a labort működtetni. Az egység finanszírozása – ha a kórházhoz tartozna – hosszú távon megfelelőbb lenne. Ez éves költségként 200–230 millió forintot jelent az intézménynek. A határozati javaslatot elfogadták a képviselők.
Az önkormányzati tulajdonú cégek, társaságok – mint a szociális foglalkoztató, az STKH Kft., a Pro Kultúra Kht., a Sopron Holding Zrt. és a soproni vízmű zrt. – éves üzleti terveit is megvitatták és elfogadták az ülésen.

Az önkormányzat vagyonáról szóló rendeletben változások történnek. A módosítás érinti az önkormányzati lakások elővásárlási jogát, a vásárlás feltételeit, az igénybe vehető kedvezményeket.

Zárt ülésen döntött a testület a Takács Invest kártalanításáról. A cégtől 150 millió forintért vásárolja meg az önkormányzat az Árpád utcai ingatlanát. Az ülést két témában rendkívüli közgyűlés is követte, ahol városrehabilitációs fejlesztések érdekében különböző pályázatokról határoztak.

Olvasóink írták

 • 8. látó 2008. március 05. 08:31
  „Kedves kórházi a kórházon kívül még számos intézmény van kb 37 db ahol közalkalmazottak dolgoznak! Természetesen én is támogatnám ezen juttatások megadását (mindenki választhat meleg v. hideg utalvány!)! Amit leírtam, abból szerintem ez következik....Az összeg amit leírtam éves (ha mindenki a meleget választaná...óvatosság elve alapján) és valamennyi közalkalmazottra kiterjed! Ja és szerintem ennek nagyobb motivációs haszna lenne, mint a lent leírt juttatásoknak (ami egyébként ablakon kidobott pénz és csak kevesek érdeke)!!”
 • 7. Egy kórházi 2008. március 04. 21:12
  „Nem, nekem ne adjon melegkaja utalványt. Nekem jó az amit eddig adtak csak adnák meg a max. összeget ami jelenleg 6 darab ezres utalvány formájában! i 2500 Ft fejenként ami pluszkiadás lenne. A Soproni Kórházban kb. 900 - 950 ember dolgozik! Ez 950 fő X 6000 az 5.7 millió Ft! A kórházunkban az átlagbér az kemény 85 ezer Ft!
  Máásal nem csak a pénzzel és egyéb adómentes juttatásokkal lehet az embereket itt tartani.”
 • 6. Egy kórházi 2008. március 04. 21:10
  „Nem, nekem ne adjon melegkaja utalványt. Nekem jó az amit eddig adtak csak adnák meg a max. összeget ami jelenleg 6 darab ezres! i 2500 Ft fejenként. A Soproni Kórházban kb 900 - 950 ember dolgozik! Ez 950 fő X 6000 az 5.7 millió Ft! A kórházunkban az átlagbér az kemény 85 ezer Ft!”
 • 5. látó 2008. március 04. 20:46
  „A rendszerben kb 2800 közlakalmazott van! Jelenleg 3500 Ft/hó-t kapnak, ha 12000 Ft/hóra emelik! A költségvetésnek 8500*12*2800=285 600 000 Ft plussz kiadást jelentett volna! Csak egy kicsivel többet mint amennyi a költségvetésben "profi" sport támogatásra (kosár, foci) van költve! Vagy 6-od annyit, mint Lopornokiék kapnak városüzemeltetési feladatokra (irrális óradíjjal számláznak!) A sort persze lehetne folytatni..ezek csak szemezgetések a 2008-as elfogadott költségvetésből! Mindenki eldöntheti ,hogy jól van-e ez így!”
 • 4. Egy kórházi 2008. március 04. 20:24
  „Igen tudom, csak adható! Ezért adnak csak 3500 ftot. ha már ilyen alacsonyak a bérek akkor legalább ebben megadhatnák a maximálisat!”
 • 3. tájékozott 2008. március 04. 18:19
  „Az étkezési utalvány (hideg/meleg) csak adható mint egyéb juttatás cafeteria rendszerben.Ez adómentes.Így jól jár a munkaadó is.Szóval nem kötelező. Egyfajta szociális juttatás...”
 • 2. csabazs 2008. március 04. 06:57
  „És ha mást neveztek volna ki a kórház élére, akkor megkapnád az általad emlitett dolgokat? Kétlem!
  Az étkezési utalvány meg jár, törvényesen; járj utánna, hogy meg is kapjad/kapjátok! Fogjatok össze!”
 • 1. Egy kórházi 2008. március 02. 22:02
  „Waooo, Dr Baranyai maradt! Mikor kapjuk meg a havi maximális 6 ezer Ftos étkezési utalványt!? Mivel oktató kórház és kiemelt kórház is vagyunk mikor lesz egy kis fizetés emelés a bértáblától függetlenül?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pörög az óra akkor is, ha nem használnak vizet

Sopron - Egy soproni tízemeletes ház lakásában akkor is pörög a vízóra, ha több emelettel följebb… Tovább olvasom