Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Bányatóba fulladtak

Két kisgyermek fulladt kedd este az egyik elhagyott soproni téglagyári bányatóba. A mentőket 19 óra 34 perckor értesítették, hogy két gyermek esett a tóba.
illusztráció
Ők riasztották a tűzoltókat és a rendőrséget. A bányatavak elhagyatott területen fekszenek. Minden bizonnyal itt játszott – erre utalt a helyszínen talált focilabda – a 11 éves Ny. A. és hatéves kistestvére, valamint egyik barátjuk, T. Zs. A sötét estében a tűzoltók gumicsónakba szálltak, hogy csáklyákkal kutassanak az eltűnt fiúk után. Este nyolc óra után Ny. A. holttestét kiemelték a vízből, T. Zs-t. éjjel 11 óra előtt találták meg. A mentőket egy, a bányatavak közelében lévő ember értesítette, hozzá csengetett be Ny. A. öccse. A kisfiú elmondta a rendőröknek, hogy barátjuk, T. Zs. beleesett a vízbe, az ő segítségére sietett a bátyja, de mindketten elmerültek.

– Sajnos, csak annyi információnk volt, hogy két gyerek esett a tóba, de azt nem tudtuk, hogy melyikbe. Itt több tó is van. A helyszínre érve azonnal bekapcsoltuk a reflektorokat, vízre bocsátottuk a gumicsónakot és megkezdtük a keresést. A tó változó mélységű, helyenként eléri a négy métert is.
Dr. Boros Gábor soproni rendőrkapitány is a helyszínen segítette, irányította beosztottjai munkáját.
– Egyelőre csak annyi információnk van, hogy a három kisfiú itt játszott a tónál és T. Zs. beleesett a vízbe, Ny. A. pedig a segítségére sietett. Az esetet látva Ny. A. öccse elszaladt és a legközelebbi házba csengetett be segítséget kérve. Érthetően megrendítette az eset, ezért talán még nem is tud pontos információkat adni. Vele egyelőre – szülei megérkezéséig – munkatársaim foglalkoznak. Annyi bizonyos, hogy a gyerekek soproniak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtett játékok a Petőfiben

A vágyakozás sokszor boldogabbá tesz, mint maga a beteljesülés – ezt üzeni Lillian Hellman… Tovább olvasom