Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Bányásznap lesz Görbehalmon

A Görbehalmi Bányászmúzeumban tartják meg a bányásznapot szeptember elsején. Pénteken pedig koszorúzás lesz.

Idén is megtartják a Görbehalmi Bányásznapot, ezúttal szeptember elsején délelőtt negyed tizenkettőtől. A Himnusz után dr. Erdélyi Lajos, a Görbehalmi Hagyományőrző Egyesület elnöke mond köszöntőt. Őt Mágel Ágost, a településrészi önkormányzat elnöke követi. Szól még Kovács Gábor bányászati hagyományőrző is.

A kulturális műsor keretében fellép a Borbála Kórus, a Juventus Koncertfúvós Zenekar, valamint Lökkös Dénes. Délután ót órától a Party zenekarral utcabál lesz.

A bányásznapot megelőzően pénteken 18 órától a brennbergbányai Borbála temetőben és a Borbála szobornál koszorúzás lesz. Ezt követően a görbehalmi Fehér Dániel forrás helyreállított márványtábláját leplezik le.

Olvasóink írták

 • 8. barca10 2012. augusztus 30. 11:30
  „Kedves Mathrin!
  Az ünnepség 1/4 12-kor kezdődik Görbehalmon. Nagyon könnyű megtalálni, Sopron felől a faluba érve jobbra az első utca. Látni fogja az autókat.
  Részletes programot én Brennbergbányán láttam, a Bányászpincében ( a kiskocsma a templom alatt). Mi tavaly is részt vettünk rajta, és nem bántuk meg.”
 • 7. Fertői 2012. augusztus 30. 09:06
  „Dícséret Szigethi úrnak, hogy ezt - saját birtokán - magánerőből megszervezte!”
 • 6. Mathrin 2012. augusztus 30. 08:41
  „Én szívesen elmennék és megnézném. Hol lehet valami pontosabb programot megnézni?”
 • 5. kertész 2012. augusztus 30. 08:13
  „Azért felháborító,hogy az ország első szénbányája helyén évek óta nincs bányásznap.Ez köszönhető ennek a bandának.Még szerencse ,hogy van olyan ember aki megszervezi,igaz nem -Brenbegben,de mégis csak megemlékznek.A városvezető banda képviselője azért oda dugja képét.Szégyen.”
 • 4. Figyelő2012 2012. augusztus 29. 21:41
  „Kedves látó!

  A bukás ideje nagy gyorsasággal közelít már, mint helyi, mint országos szinten!

  Hát igen, míg az ország felső 1%-a nem tudja hova költse el a rengeteg pénzt amit keres, addig lassan az ország fele már éhezik.”
 • 3. látó 2012. augusztus 29. 20:16
  „Mágel "úr" ajánlja fel inkább a kiküldetési költéségét valamelyik óvodának, ahol már fűnyírásra se biztosítanak benzint...szánalmas banda! Nemzeti színbe burkolt offshore lovagok és szerencsefik tehetségtelen rablóbandája, a bukásotok napjára már hűtve van a pezsgő...”
 • 2. barca10 2012. augusztus 29. 19:33
  „Semmi köze a választáshoz. Tavaly is megrendezték, és már előtte is többször csak Brennbergbányán. Ez egy magán múzeum, és a tulajdonos próbálja életben tartani a bányász hagyományokat. Nem kell mindenhez politikát kötni!”
 • 1. Abalajobb 2012. augusztus 29. 19:10
  „Választás lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balekhét: beavatás a hagyományokba

Vasárnap kezdődött a balekhét, mely a leendő egyetemisták beavatási és ismerkedési hete. Tovább olvasom