Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Bankkártyával buszjegyet

A Sopron–Budapest autóbuszjárat tapasztalatai alapján a Volánbusz Zrt. újabb vonalakon is bevezeti a bankkártyás fizetési lehetőséget.
Korábban beszámoltunk róla, hogy az autóbusz-vezetők nem kötelezhetők a pénzváltásra. Ennek értelmében a menetjegy árának megfelelő címletű összeggel kell fizetni. A kellemetlenségeket szüntetheti meg némiképp a Volánbusz Zrt. új szolgáltatása.

– A bankkártyás, azaz készpénzkímélő és gyors fizetési lehetőséget örömmel fogadta az utazóközönség – mondta el érdeklődésünkre Budai László, a Volánbusz Zrt. értékesítési irodájának vezetője. – Az eddigi két próbajáraton – Sopron–Budapest, illetve Orosháza–Budapest – fokozatosan ismerték meg és kezdték el használni az új fizetési módot. Ez esetben a buszsofőr mellett eltöltött idő a készpénzeshez képest nem hosszabb. A több mint féléves forgalmi adatok alapján elmondható, a járatokon a kártyahasználatok száma – a tavaszi-nyári szezonális eltérések miatt – igen eltérő képet mutat, átlagosan mintegy 5–6 utas élt e lehetőséggel.

A Volánbusz Zrt. Sopron–Budapest járatán idén januárban vezették be kísérleti jelleggel a bakkártyával való fizetési lehetőséget. A próbaidőszak letelt és a tapasztalatokat is kiértékelték. Az autóbuszokon a jelenleg hazánkban érvényben lévő összes bankkártyával lehet fizetni. A Sopronból fővárosba tartó utasok az összes megállóhelyen használhatják a plasztikkártyát. Fontos továbbá, hogy a vásárlót semmilyen pluszköltség nem terheli. A Sopron–Budapest vonalon tapasztaltak alapján a társaság azt tervezi, hogy néhány héten belül további terminálokat telepít.

A Kisalföld megtudta: a Kisalföld Volán Zrt.-nél nincs napirenden a bankkártyás fizetés bevezetése. A társaság szerint járműveik főként rövid útvonalakat tesznek meg, sok megállóval. Ezeken a vonalakon a menetdíj legnagyobb tétele is néhány száz, esetleg ezer forint. Ekkora összegnél viszont nem érdemes bankkártyával fizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét megloptak egy nyugdíjas asszonyt

Sopronban az áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat azok a bűnözők, akik százezer forintot… Tovább olvasom