Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Bámulat, ahogy fejlődik a soproni Kuruc domb

- Csoda, ami a Kuruc dombi városrészben fejlődik, öröm itt élni - összegezte a csütörtöki sajtótájékoztató lényegét Simon István, alpolgármester.

- Néha nem árt számot vetni az elmúlt évek eredményeiről, észrevenni, hogy milyen szép környezetben élünk, milyen várost irányítunk - kezdte a csütörtöki sajtótájékoztatót a Szent István templom melletti parkban Simon István (Fidesz-KDNP), alpolgármester. - Az elmúlt tíz évben milyen sokat fejlődött a Kuruc dombi városrész.

Megújult a közeli Erzsébet-kórház, jelenleg pedig tart egy ötmilliárd forintos fejlesztés. Néhány évvel ezelőtt új mentőállomást avathattunk. A város támogatja a meteorológiai állomást, és mellette lévő botanikus kertet. A közelben pedig hatvan parkolót alakítottak ki.

Simon István tovább folytatta az elért eredményeket: egy rehabilitációs program keretében negyven szociális lakás újul meg. A sportpályát és a játszóteret is korszerűsítik. A Pócsi utcában, ha lassan is, de csendesen lehet suhanni, mert új aszfalt burkolatot kapott az utca. A bíróság és az ügyészség is új épületet kapott ebben a városrészben. Klebelsberg téren nem is oly sokára avathatják fel az egykori közoktatásügyi miniszter szobrát.

- A Szent István templom díszkivilágítást kapott, s új parkolókat is kialakítottak - tette hozzá az alpolgármester. - Újra felelevenítettük az államalapító Szent Istvánról elnevezett templom búcsúját. A csütörtöki közgyűlés egyik napirendi pontja arról szól, hogy a templom a belső felújítására kapjon hárommillió forint támogatást. A városvezetés igennel fog szavazni. Nagy Zsolt főkertésznek és munkatársaink köszönhetően kialakítottak a templom előtt egy hétszáz darabból álló rózsakertet is.

- Öröm és boldogság itt élni. Csoda, ami ebben a városrészben történik - összegzett Simon István.

Böcskei Győző plébános megköszönte a város támogatását, s egyúttal bízik abban is, hogy ez a jó együttműködés a jövőben is megmarad.

- Ahhoz, hogy a Kuruc domb ilyen szépen fejlődött, a közgyűlés pozitív hozzáállása is kellett - egészítette kiPongráczné Várnai Mária (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. - Mindannyiunk kötelessége és felelőssége, hogy ezt a szépséget megőrizzük. Így arra is kérem az itt élőket, hogy óvják a környezetüket. Ha gazt és szemetet látnak, akkor szedjék fel azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TEK csapott le a hétszeresen körözött férfira Sopronkőhidán - videó

Vagyon elleni bűncselekmények miatt körözött férfit fogtak el a fővárosi rendőrök Sopronkőhidán. Tovább olvasom