Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Bamako: indul Afrikába az UniversiTeam

Sopron - Javában készülődik a Nyugat-magyarországi Egyetem négyfős csapata a Budapest-Bamako nemzetközi ralira, amely január 17-én indul. A héten a vízumokat intézték el, és az oltásokat is megkezdték.

A kilencezer kilométeres autósversenyen való egyetemi részvétel ötletgazda, Meszjár András és társai, Lévai Etelka, Krámli András, Szücs Tibor sajtótájékoztatón számoltak be szerdán a Budapest-Bamako rali előkészületeiről. (Előzmény: Az Afrika-rali több mint buli, Kisalföld, 2008. november 8.) A tájékoztatón Herczeg László, az intézmény gazdasági főigazgatója is megjelent.

kép: Budapest-Bamako rali: Lévai Etelka, Krámli András, Szücs Tibor és Meszjár András januárban indulnak Afrikába.
kép: Budapest-Bamako rali: Lévai Etelka, Krámli András, Szücs Tibor és Meszjár András januárban indulnak Afrikába.

– A NYME „zöld egyetemként" definiálja magát küldetésnyilatkozatában. A IV. Budapest-Bamako verseny jótékonysággal egybekötött szellemisége nagyon közeli az egyetem eszmei alapvetéséhez, ezért a NYME vezetése támogatja a ralin való részvételt – hangsúlyozta Herczeg László. – Az előzetes költségvetés szerint ötmillió forintba kerül az oda-vissza út. A négy egyetemista hozzájárulása mellett szponzori pénzek segíthetik a versenykategóriában induló fiatalokat, a hiányzó összeget pedig a NYME vállalja magára.

A Marokkó, Nyugat-Szahara, Mauritánia és Mali útvonalat érintő ralira készülő egyetemisták elmondták, saját zsebből egymillió forintot áldozhatnak az útra. Helyi és országos szinten keresnek szponzorokat. Szóbeli megállapodások már vannak, aláírt szerződéseik egyelőre még nincsenek. A négykerék-meghajtású Toyota terepjárót az egyetem vásárolta meg jutányos áron, 1,5 millió forintért, a kocsi átépítése szintén komoly összeget igényel. Remélik, a NYME mellett több helyi céget is népszerűsíthetnek a karitatív afrikai munka során. Szándékaik szerint segélycsomagokat, gyógyszereket, tanszereket, élelmiszereket juttatnak el afrikai falvakba. A napokban már a vízumokat intézték, amelyek több mint hatszáz euróba kerültek. Az oltásokat is megkezdték, többek között sárgaláz és malária ellen. A csapat afrikai készítésű szobrokat, hangszereket vásárol majd, amelyeket a verseny után vándorkiállításon mutatnak be, élménybeszámolóval, árveréssel. A befolyt összegekből az egyetem további jótékonysági akciókat szervez.

Olvasóink írták

 • 11. valaki13 2008. november 24. 11:53
  „EGYÉBKÉNT PEDIG EZT A BULIT MIÉRT KELLENE A SOPRONI CÉGEKNEK, VÁLLALKOZÁSOKNAK SZPONZORKÉNT TÁMOGATNI??????”
 • 10. valaki13 2008. november 23. 08:37
  „AMILYEN AZ NYME VEZETÉSE - OLYAN A HÖK-je - S OLYAN AZ EGÉSZ SZÍNVONALA!!!!”
 • 9. kisisti 2008. november 22. 23:00
  „Gratulálok NymE, gratulálok NymE-HÖK!
  Nincs pénze az egyetemnek, száz milliós tartozások, az ösztöndíjara heteket kell várni csak azért mert elveri az egyetem az államtól kapott normatívát!
  EHÖK elnök leszek és játszok a hallgatók pénzével? Gyönyörű!
  Csak így tovább NymE-HÖK, remélem kiáltatok a diákok elé....”
 • 8. valaki13 2008. november 22. 11:49
  „Kedves Olvasó!!

  MIÉRT - NEM BULIZNI MENNEK?

  MI EZ HA NEM EGY NAGY BULI!!!

  NE "ETESSÜK" AZ EMBEREKET!!!!”
 • 7. valaki13 2008. november 21. 19:06
  „A CIKK SZERINT AHIÁNYZÓ ÖSSZEGET AZ NYME VÁLLALJA MAGÁRA!!

  NEM???

  VAGY MÁR MEGINT CSAK ÖSSZE-VISSZA FIRKÁLT AZ ÚJSÁGÍRÓ??”
 • 6. KedvesOlvasó 2008. november 21. 15:00
  „" Feladataink: ....szponzorkeresés, adományok összegyűjtése..."
  ha felvennék a telefont vagy legalább visszahívnák a hívót talán jobban össze tudnák gyűjteni az adományt és nem keltenék azt a benyomást, mintha bulizni mennének....”
 • 5. valaki13 2008. november 20. 09:53
  „FREDDY/S!

  HOGY-HOGY NINCS PÉNZ KUTATÁSRA - HISZEN AZ NYME, AHOGY ERRŐL A KISALFÖLD BESZÁMOLT, EGY RAKÁS PÉNZT NYERT EL KUTATÁSI PÁLYÁZATON AZ NFÜ-TŐL.”
 • 4. FREDDY/S 2008. november 19. 20:01
  „Ha a kutatásra, fejlesztésre nem is jut, de a sivatagban nem kell fűtésre költeni, nemde...”
 • 3. valaki13 2008. november 19. 19:08
  „ALAPVETŐ DOLGOKRA NINCS PÉNZ AZ EGYETEM, DE ILYENRE VAN.

  A FIÚK LÁNYOK MÁR ISMERIK A PISZKOS TRÜKKÖKET ( PÉNZLENYÚLÁS JÓTKONYKODÁSNAK ÁLCÁZVA )- EGYÉRTELMŰ HOGY JÓ DIÁKPOLITIKUSOK, S JÓ POLITIKUS LESZ BELŐLÜK.

  EGY B....L...F...SZ EGYETEM, B....L...F....SZ HALLGATÓI!”
 • 2. látó 2008. november 19. 14:08
  „Miközben súlyos pénzügyi gondokkal küzd az egyetem is...a pazarlásnak ezt a magas iskoláját valóban csak egy egyetem tudja elkövetni!”
 • 1. qkac.18 2008. november 19. 13:54
  „Gratulálunk!A NYME vezetése gondolkodott...gondolkodott...majd döntött.Merthogy ők zöld.Ettől.Meghogy egyetem.Ettől.Annyira,hogy úgy hallották, az oxfordi egyetem is átirányítja hallgatóit Bamakó irányába,
  mert egy évig készülni az evezésre az bagó, inkább befizetik őket egy lebutított terepjáróval egy kereskedelmi csatorna által kitalált buli-útra,-de ragaszkodnak ahhoz, hogy vizsgaidőszakra essen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biczi László: Politika vagy színház?

Sopron - A Petőfi Színházat eddig elkerülték a politikai botrányok, most a fideszes városvezetés… Tovább olvasom