Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Bamako-rali: Útra készen a UniversiTeam

Sopron - Készen áll a Budapest-Bamako rali startjára a Nyugat-magyarországi Egyetem csapata, a Meszjár András, Krámli András, Szücs Tibor és Lévai Etelka egyetemisták alkotta UniversiTeam.


Szmogriadó miatt veszélyben a Budapest-Bamako rali szombati startja? Ha a szmogriadó még január 17-én is tart, akkor csak a páratlan rendszámú autóval versenyzők haladhatnak át járó motorral a rajtkapun.

Az ország egyetlen egyetemi csapata, ami indul a Budapest-Bamako-ralin, a soproni UniversiTeam Toyota terepjárója viszont páros rendszámú. A fiatalok – a NYME rektora, dr. Faragó Sándor, Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint a szponzorok társaságában – elmondták: erre az eshetőségre is felkészültek, már felvették a kapcsolatot a páratlan rendszámú autóval induló szombathelyi csapattal.

Ha szükséges, ők kivontatják kocsijukat Budapest határába. Hozzátették: reménykednek, hogy szombatra talán lefújják már a pesti szmogriadót.
A tájékoztatón bejelentették: terepjárójukat kellőképpen felkészítették, s egy-két napos túrákkal – közte homokbányákban – edzettek a nagy útra. „Öreg" bamakósokkal is beszélgettek, milyen váratlan helyzetekkel találhatják szembe magukat. Január 17-én indulnak útnak, s a hónap végén érkeznek meg Bamakóba, Mali fővárosába. Afrikában jótékonykodnak is: gyógyszeradományokat, írószereket, játékokat és édességeket osztanak majd szét.

Felkészültek a Bamako-ralira.
Felkészültek a Bamako-ralira.


A szponzorok mindegyike hangsúlyozta: jó cél érdekében szívesen támogatják a soproni egyetemisták ügyét. Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke kijelentette: Győr-Moson-Sopron százezer forinttal segíti a fiatalok útját, ezzel is népszerűsítve a megyét és az egyetemet. A KapcsolatPlusz Alapítvány elnöke, Árvai Péter örömének adott hangot, hogy a támogatók közé németországi szponzort is sikerült beszervezni, Ingolstadtot, Győr testvérvárosát.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. stay.alive2009 2009. február 01. 13:27
  „kicsit hosszabban ebédeltem, elvégre vasárnap van. lenulláztalak, de most ha belehúzol...
  Indítom az órát.
  Egy óra múlva jövök és nyomom a gombot.

  valaki13, az összes új nickneved törölve.
  a moderátor.”
 • 20. maclover 2009. január 15. 21:12
  „Kedves xxyy!
  Senki nem isteníti őket. Csak arra próbáltam rámutatni, hogy néhányan akik itt kutyázódnak, inkább dolgozzanak azon, hogy megvalósítsák az álmaikat. Ezek a srácok elég sokat tettek ezért, nem érdemlik meg a támadásokat. Ők nem ingyenélők, nem hullott az ölükbe semmi, megdolgoztak mindenért.
  Megkérdezhetem, hogy mi az a munka, amit ön nap, mint nap csinál? Tényleg csak kíváncsiságból...

  Kedves citizen.voice!
  Kérem sorolja már föl, hogy milyen pénzt nyúltak le ezek a srácok!
  Egyébként tudtommal egyik sem készül politikusnak. Erdészek, vadgazda mérnökök, közgazdászok és agrármérnökök lesznek.
  Remélem hozzám hasonlóan ön is tesz az ön által sokat emlegetett klímarombolás (megjegyzem ilyen fogalom nem létezik :-)) ellen legalább annyit, hogy a városon belül mindenhová gyalog jár, és messzebbre sem ül autóba, hanem inkább a vonatot választja.”
 • 19. 13.István 2009. január 15. 19:40
  „FIUK !!!
  VIgyétek SOPRON hírét a nyagyvilágba, egyesek szét akarják szakítani a várost
  Mutassátok a térképet a HŰSÉG VÁROSÁBÓL valók vagytok.
  Ha nem is mindenki Sopron-ban szűletett.
  Mert a soproni fenyveserő aljában .....Én úgy érzem sok az irigyetek, jó utat vigyázzatok!”
 • 18. xxyy 2009. január 15. 13:19
  „"Ezek a srácok hónapokat töltöttek azzal, hogy napi 8-10 órában keressék a projekt támogatóit, felkutassák a világ négy szegletében (Ausztráliától Japánig) a legjobb áron kapható alkatrészeket, adományokat gyűjtsenek, stb..."
  Legalább megtudták mi az a munka. Valaki ezt csinálja nap mint nap. Mégse istenittik. Dehát ezt hiába magyarázom az ingyenélő nap lopó alkoholista EGYETEMISTÁKNAK.”
 • 17. maclover 2009. január 14. 21:01
  „Kár, hogy vannak olyanok akik irigységből, vagy más okból nem tudnak örülni semminek. Valljátok be, hogy ti is szívesen mennétek, csak nem tettetek keresztbe egy fűszálat sem, hogy megvalósuljon ez a vágyatok.
  Ezek a srácok hónapokat töltöttek azzal, hogy napi 8-10 órában keressék a projekt támogatóit, felkutassák a világ négy szegletében (Ausztráliától Japánig) a legjobb áron kapható alkatrészeket, adományokat gyűjtsenek, stb...
  Aztán éppen ezen a fórumon is meghirdették, hogy várják a csapatba jelentkező negyedik tagot, de nagyon sokáig egyetlenegy olyan ember sem jelentkezett, aki hajlandó lett volna anyagilag is beszállni a küldetésbe, ugyanúgy, mint a korábbi három tag tette.
  Továbbá aki kirándulásként aposztrofálja ezt a küldetést, az azért eléggé el van tévedve. Úgy nagyjából egy 50 oldalas doksi szól arról, hogy milyen veszélyekkel kell szembe nézniük. Talán ha valaki kicsit belegondol, akkor rájön, hogy nem nyaralás körülbelül egy hónapig naponta 12-14 órát ülni az autóban, vagy éppen kiásni azt a homokból. Az igaz, hogy sok szempontból nem hasonlítható a verseny a Dakarhoz, hiszen itt nem száguldoznak 180-nal végig a sivatagon. Más szempontból viszont sokkal nehezebb. Itt nincs támogató kamion, itt nincs szerviz kamion, itt nincs száz fős orvosi csapat, ez egy null aszisztanciás verseny. Ha valami gond van, azt négyen kell megoldani, és ennyi... Itt senki nem ment ki a sivatagból, ha ott ragadsz éjszakára. A verseny kategória, amiben a srácok indulnak, itt is elég kemény. Egyébként az idei útvonal a 1981-83-as Dakar afrikai útvonalán halad, tehát nem annyira elvetemült dolog az összehasonlítás.
  Külön kiemelném, hogy vannak olyanok, akik nem itt szitkozódnak, hanem helyette tesznek valamit. Maximális köszönet azoknak a hallgatóknak, akik eddig adományaikkal segítették a rali karitatív küldetését.”
 • 16. xxyy 2009. január 14. 08:25
  „Hova? Minek? Miért? Kerül ide a politika? Beteg emberek vagytok. (aki politizál)”
 • 15. xxyy 2009. január 14. 07:36
  „" A Dakarnál ezerszer keményebbek a feltételek " Na ezt azért neeee. Jó nagy hülye aki ezt irta. A dakar egy verseny gyorsasági szakaszokal a Budapest-Bamako pedig egy nagy tura.”
 • 14. vorosesnarancs 2009. január 14. 07:25
  „valaki13 új néven ismét visszatért. Eltiltását tölti felhasználási szerződésünk kb.128 rendbeli megsértéséért. töröltem. a moderátor.”
 • 13. FREDDY/S 2009. január 14. 06:38
  „Ha a kutatás, fejlesztés nem megy, akkor inkább kocsikázzunk egy kicsit, mert a média erre már felfigyel, nemde...”
 • 12. xxyy 2009. január 13. 21:08
  „Én ezt nem értem. Malydnem minden évben indult soproni csapat Budapest-Bamako-ralin. Ez miért olyan nagy szám hogy idén is indul egy. És biztos jövöre is lesznek indulok.”
 • 11. az.igazsag0101 2009. január 13. 18:30
  „valaki13 ismét az éterben. új néven. törölve. a moderátor.”
 • 10. mindigatutit 2009. január 13. 10:10
  „aztán mivan akkor ,ha elviszik a hírünket afrikába.ki a faxot érdekel ott,hogy honnan jöttek.szerintem senkit.nem hiszem ,hogy ez olyan nagy reklámértékkel bírna,mint ahogy beállítják”
 • 9. hyundai 2009. január 13. 09:48
  „youluzers és one.winner!

  Az NYME pont, hogy sosem volt Fidesz egyetem (SŐT). Ti talán oda jártatok? Szerintem nem, ha mégis szomorú vagyok!

  A cikkben semmilyen politikai háttér nem volt. Örülnötök kéne inkább, hogy elviszik egy megyénkben található város nevét a távoli Afrikába. Ha kicsit felkészültebbek lennétek a témából tudhatnátok, hogy nem lesz gyerekjáték a dolog! A Dakarnál ezerszer keményebbek a feltételek (nincs szervízkamion, hűtött, fűtött háló éjszakára stb.). Ez az egész a bajtársiasságról szól, de ezt nektek hiába magyaráznám...
  Tele vagytok gyűlölettel, minden rossz ami nem "TI" vagytok. Megérdemlitek. Legyetek csak elfoglalva a szitkozódással, MI meg drukkolunk a csapatnak!

  üdv, Hyundai (az óvári NYME-MÉK büszke hallgatója!)


  T. hyundai, bocs: youluzers és one.wimmer olvaso0101,0102,0103,0104, egyember, egysoproni, nyasgem,no.mercy, stb, stb. mind a valaki13 néven korábban felbukkant egyetlen hozzászóló. a moderátor.”
 • 8. anca 2009. január 13. 09:32
  „Hofitól: "Kis hazánkban az egy főre jutó bunkók száma két fő!"”
 • 7. one.winner 2009. január 13. 08:26
  „setretmc+

  ma rájössz, hogy tévedtél, csak akkor már későn lessz!!

  Különösen így lesz ez, ha NYME hallgató vagy!!!”
 • 6. setretmc 2009. január 12. 23:48
  „youluzers
  Itt egy vesztes van és az te vagy! Nem kell mondenhol a politika, inkább maradtál volna csendbe! Legalább télleg valahol a világ másik részén megjegyzik azt hogy sopron, és ez nemm a városról meg a pártokról szól hanem azokról akik bevállaták és gondolom az egyetem hírnevének is jót tesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Intel 2009. január 12. 20:38
  „Valaki13 nem csalódtam benned:)

  Véleményem az: hogy nem ítélek elsőre...
  Talán ők nem a Sopront romboló, fákat kitörő fiatalok.
  Nem ebből indulok ki...”
 • 4. Intel 2009. január 12. 19:44
  „Sok sikert nekik!

  Végre elviszik a város nevét egy más világba:)”
 • 3. ggg 2009. január 12. 18:35
  „a tied meg egy tipikus hülye, irigy hozzászólás...”
 • 2. ggg 2009. január 12. 18:12
  „SOK SIKERT!!! JÓ UTAT!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szmogriadó Sopronban, maszkokat fel!

Átlépte a riasztási küszöböt Sopronban és térségében a szálló por koncentrációja, Sopron azonban… Tovább olvasom