Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Balesetveszélyesek a vasúti magánátjárók

A GySEV Rt. már több alkalommal fallal zárta el a gyalogosforgalom elől egyes átjáróit, valaki azonban mindig "megnyitja".
Annak ellenére, hogy a GySEV Rt. már több alkalommal fallal zárta el a gyalogosforgalom elől egyes átjáróit, mindig akadnak, akik önhatalmúlag „visszahelyezik" a forgalomba a nem hivatalos átkelőket és ezzel növelik a balesetek lehetőségét.

A szerelvények sebességének növelése miatt először 2002-ben emeltek falat, és zárták el a gyalogosforgalom elől a Besenyő utca  és a Jereván-lakótelep közötti vasúti átjárót. „Fénykorában" még sík volt az aljzata és vasúti korlát vigyázta a gyalogosok biztonságát. Az átjárót több alkalommal megszüntették, de a védőfal hosszabb-rövidebb idő után mindig „ledőlt". Mára az, aki az Ibolya útról a Jereván-lakótelepet, vagy a sörgyárat szeretné itt megközelíteni, az személyes biztonságát kockáztatva teheti csak meg. 

– Az Ausztria felé tartó Euregio- és Intercity-járatok sebességét megnöveltük, hogy lerövidítsük a menetidőt – mondta el lapunk érdeklődésére Edlinger János vasútigazgató. – Ezért a nagyobb biztonság érdekében meg kellett szüntetni az átkelőt. Ugyanez érvényes a Kismartoni soron található egykori átjáróra is.

– A megszüntetést az önkormányzattal egyeztettük, de az itt közlekedők sajnos nem veszik figyelembe a változást. Arra is volt példa, hogy traktorral döntötték le a vasúti kerítést – folytatta Edlinger János, majd hozzátette, a munkába igyekvő emberek valószínűleg nem akartak kerülni – esetünkben – a Terv utca vagy a Baross utca felé.

– Ezeknél az átjáróknál tenni kell valamit a balesetveszély megszüntetésére, ennek érdekében tárgyalásokat folytatunk a MÁV-val. Az óránként kétszer közlekedő nemzetközi szerelvény sebességét szeretnénk tovább emelni 100 kilométer per órára. A tárgyalásokon szó lesz emellett a Déli pályaudvar környékének rendezéséről, így például a Kossuth utcai őrtorony jövőjéről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri börtönmustra

Petrétei József igazságügy- miniszter járt csütörtökön a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben. Tovább olvasom