Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Balesetveszélyes soproni szökőkút

Sopronban a Deák téri szökőkutat elkerítették. Mint megtudtuk, a térburkoló kövek közül tíz megrepedt, s a kisgyermekek esetében akár balesetet is okozhat ez a helyzet.

A Sopron Holding intézkedett a helyreállításról. Megrendelték az új térburkoló elemeket, s hétfőn már hozzá is fogtak a munkálatokhoz.

A szakemberek szerint nem a téli fagyok, hanem a terepszökőkút területén motorozók okozhatták a repedéseket. Igaz, korábban a burkolóelemek is csak négy ponton voltak rögzítve, most mind a két szélén teljes ragasztást alkalmaznak. A tervek szerint néhány napon belül elkészülnek a felújítással.

Fotó: Magasi
Fotó: Magasi


Olvasóink írták

 • 11. soproni 2010. augusztus 11. 14:28
  „8.zazuska! Ilyenkor miért nem emeled fel a telefonod?”
 • 10. jucuska40 2010. augusztus 11. 09:32
  „de mért kell egy szökökúton kerékpározni???? Camerát oda!!! Aztán olyan büntetést kiszabni hogy elmenjen a kedvük!”
 • 9. potyesz 2010. augusztus 11. 08:38
  „A téren törik az üveget ,burkolatot .Miért van az őr?”
 • 8. zazuska 2010. augusztus 11. 07:59
  „Én a Deák téren lakom, pontosan a szökőkútnál. Nem a motorosok tették tönkre, egyszer sem láttam őket ott, hanem a biciklisek, akik akadálypályának használták. Mindennapos a biciklis kölyök a szökőkúton, és ugratnak rajta. Na meg azokról a színes bőrű gyerekekről és apukájukról nem is beszélve, akik a nyár folyamán többször is próbálták felbontani a köveket. Láttam!”
 • 7. egysoproni_ 2010. augusztus 10. 23:39
  „Ezek a kövek akkor is el fognak repedni ha nem csak a 4 sarkát ragasszák le. Ha annyira szar munkát végeztek volna akkor nem majd 2év után hanem az elkészülte után hamarabb tönkrementek volna. A 4 sarka hiába van leragasztva ha a közepén meg nincs semmi az üregen kívül! Ha annyira vacakul rakták le anno akkor miért csak 15 - 20 lap ment eddig tönkre és miért nem több? Mellesleg a tér és a szökőkút nem motorozásra lett tervezve. A nagy üvegtáblák sem vacak minőségű üvegek voltak hanem az emberi böszmeség határtalansága a jelenlegi helyzet oka! Biztonsági őrt vajmi keveset látok a téren. Kamera van a téren, de ha jól tudom akkor csak a játszóteret figyeli elvileg illetve a másik szökőkút felé lát el valamennyire. A biztosító sarkán van fent a kamera, de ha a zászlókat felhúzzák akkor a kamerát épp takarja az és nem látja a játszóteret!”
 • 6. kumpala 2010. augusztus 10. 20:02
  „Milyen jó lenne, ha végre egyszer úgy lenne átadva valami, hogy később nem kell felszedni/visszabontani/cserélni. Nem lehetne esetleg körültekintőbben kivitelezőt és technológiát választani? Hol vannak itt az úgynevezett szakértők?? Az meg hogy egyes barmok motoroznak rajta, ha nem is üdvös, de előre látható, ismerve az emberi hülyeséget. Szóval fel lehetne készülni erre is.”
 • 5. rikkanto 2010. augusztus 10. 19:37
  „Gondolom, mikor tervezték, nem gondoltak arra, hogy a szökőkútból kross pálya lesz.
  Így törték össze, a patak imitáció vastag edzett üvegét is.
  Nem tudom felfogni, ha valami készül szép városunkban, azt miért kell tönkre tenni.
  Úgy tudom, éjjel-nappali őrzés van a téren, meg videokamerákat is ígértek, és van rendőrségünk is, hála Istennek.
  A vandálokat kellene már végre megfogni ebben a városban, nem a kivitelezők hibáját kell emlegetni.
  Kedves Artie 75 tud erről a korrupcióról, vagy csak úgy gondolja?”
 • 4. omm 2010. augusztus 10. 12:25
  „"a burkolóelemek is csak négy ponton voltak rögzítve"

  Na vajon miért...”
 • 3. soproni 2010. augusztus 10. 11:59
  „Csoda,hogy eddig is bírták a kövek:)”
 • 2. artie75 2010. augusztus 10. 09:52
  „Gondolom, az előző "lerakók" valakinek a valakijei voltak, és a megfelelő helyre a megfelelő összegeket visszajuttatták.

  Ja, hogy közben szar lett, amit csináltak? Mindenre nem lehet odafigyelni.”
 • 1. máris 2010. augusztus 10. 09:01
  „ISMEREM ENNEK A KÉT FÉRFINAK A MUNKÁJÁT, ŐK RENDESEN MEGFOGJÁK CSINÁLNI !! AZ ELŐZŐEK NEM TUDTÁK , HOGY LE KELL RAGASZTANI, HISZEN NEM KEVÉS EMBER FOG RAJTA KÖZLEKEDNI !?! MOTOROSOKNAK MI KERESNI VALÓJUK VAN OTT ??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkoló gépkocsik a buszmegálló(k)ban

Sopron - A 9-es számú helyi járat nem a leggyakoribb soproni járatok egyike, többen pedig ki is használják, hogy a busz naponta csupán néhány alkalommal érinti a megállókat. Tovább olvasom