Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Balesetveszélyes jelzőlámpás csomópont

Sopron - A Győri út közlekedésének jelzőlámpás forgalomszervezése megkönnyíti ugyan a nagy bevásárlóközpontok elérhetőségét, ugyanakkor nehezebb bejutni a velük szemben működő vállalkozásokhoz.
Úgy tűnik, nem sikerült ideális forgalomszervezési megoldást találni – olyat, amely megfelel, ha nem is mindenkinek, de legalább a többségnek – a Győri úton. A nagy bevásárlóközpontok megépítésével párhuzamosan egy új jelzőlámpás csomópontot is kialakítottak a Baumaxnál, de ez sokszor megnehezíti a szervizúton lévő vállalkozások megközelítését, illetve gyakran közlekedési káoszt okoz a kereszteződésben.

– A probléma elsősorban a Bástya Bútorlap Centrumot, a Diegót, illetve minket érint – mondta a helyszínen Bőhm Lajos, a Peugeot autószalon vezetője. – Arról van szó, hogy azok az autók, teherszállítók, amelyek tőlünk – a szervizútról – hajtanak ki, és pirosat kapnak, elállják az utat, így elsősorban a város felől érkezők nem tudnak behajtani.

A szervizúton lévő vállalkozásokhoz való ki- és behajtást megnehezíti a jelzőlámpás csomópont. Fotó: Magasi Dávid

Előfordul az is, hogy a szervizútról kimenő autók nem veszik észre a lámpát és kihajtanak, nem kis balesetveszélyt okozva. Természetesen értjük, hogy szabályozni kellett a forgalmat, de a mi eddigi tapasztalataink szerint, talán másképp kellett volna megoldani ezt a problémát. Valószínűleg egy körforgalom jobb megoldás lett volna. Eddig még nem történt baleset, de ez elsősorban az óvatos és „időben kapcsoló" sofőröknek köszönhető. Abban reménykedünk, hogy egy idő után a szakemberek megvizsgálják a helyzetet, és ha lehet, módosítanak a forgalmi renden.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. coolzsu 2008. február 05. 13:01
  „Azért én elgondolkoznék azon, hogy néhány röpke kilométerrel nyugatabbra vajon miért tudják az autósok használni udvariasan, a gyalgosokra és egymásra is tekintettel a körforgalmat, és vajon miért nincs baleset az ötsávos körforgalomban... Ez nem a közútkezelő hibája... Ettől függetlenül szerintem is a körforgalom lett volna az okosabb megoldás.”
 • 24. Bundy 2008. február 01. 20:26
  „Szeretném tudni, hogy ki volt az a barom aki ezt kitalálta!
  Vagy!!!! Sok mellékest keresett vele, ki tudja???!!!!!
  Szerintem két körforgóval megoldható lett volna minden, hely az lett volna hozzá!!!!!”
 • 23. egy falusi 2008. január 29. 11:41
  „nem vagyok képviselő, a politika sosem érdekelt. csak figyelem az embereket. a nevem azért lett falusi, mert az egy soproni már foglalt volt. bár, nem tudom, hogy van-e jelentősége annak, hogy valaki falun lakik, vagy városban. amúgy, szombathelyen három ilyen kereszteződés is van, és mégsem történt még ott baleset. vajon miért? talán ők is spórolnak a gondolkodással?”
 • 22. István 2008. január 29. 07:28
  „A kétpályás ut nem lehetne akadálya a forgalom nak !Csak csornáig kellene menni az "uraknak"hogy hogy kell megoldani.Egyébként meg figyelni kell.”
 • 21. dilettánsok 2008. január 28. 22:17
  „Falusinak! Látom spórolsz a gondolkozással, jó neked... esetleg képviselő vagy és bűntudatod van? Azonban ha falusi vagy valóban maradj is ott és hagyd , hogy mi Soproniak kifejthessük mit gondolunk a városunk ún. vezetőiről és addig is élvezd, hogy a mi pénzünkből neked is jut... iparűzési és építményadónkból neked, iskola meg ilyesmi.”
 • 20. egy falusi 2008. január 28. 20:06
  „előbb a kreszt kellene megtanulni. aki meg nem tud vezetni, az menjen gyalog. még egy, ha körforgalom lenne, akkor az lenne a baj, mert a kedves autós nem látott két sávos körforgalmat, és ezt tartaná balesetveszélyesnek. lehet itt jót tenni a városban? komolyan! most könnyeb kifordulni a győri útra mint eddig. de persze mindig vannak olyanok, akiknek semmi sem tetszik. csak az a baj, h a nagy többségük életében nem vezett egy kilométert sem ...
  még valami. mi köze a politikának, h most itt lámpás kereszteződés van? talán walter, vagy fodor polgármesterek hibája, h egyesek nem tudnak vezetni?”
 • 19. Virág 2008. január 28. 10:37
  „Lehet, hogy a lemez lejárt, de nem tettünk újat fel helyette! Sajna.”
 • 18. FREDDY/S 2008. január 27. 16:51
  „13 Nem kell a rizsa, már lejárt a lemez, nemde...”
 • 17. Dresi 2008. január 26. 23:23
  „Emberek tök mindegy ,hogy milyen csomopont van !!!!
  TELE ZÖLDNÉL EGYÉRTELMÜ ,HOGY SZEMBŐL IS JÖHET AUTO !!!
  ÉS PERSZE Ő NEKI KÉNE ELSÖBBSÉGET ADNI,HA MÁR EGYSZER EGYENESEN AKAROK TOVÁBB HALADNI !!!! UGY LÁTSZIK IDÁIG MÉG NEM NÖTÜNK FEL??!!! VAGY ????”
 • 16. Hámori Gábor 2008. január 26. 10:22
  „A Sopron Győri úti forgalmi igények levezetésére kiépített jelzőlámpás csomópont helyett itt is a körforgalmat kellett volna szorgalmazni.Igaz, a Győri út 2x2 forgalmi sávos, de a körforgalom ilyen esetekben is megvalósítható. Hely volt elég! Másfelől miért nincs kerékpárút egy ilyen nagyforgalmú útvonal mellett? Sok dolgozó, látogató és vásárló közlekedne kerékpárrral, de már megint csak az AUTÓ FŐISTEN a fontos.”
 • 15. középút 2008. január 26. 09:36
  „A Győri út adott szakasza ha jól tudom a megyei közútkezelőhőz tartozik. Itt a városnak nem sok beleszólása van. Ha jól tudom a város több helyen is akar körforgalmat építeni a saját rész biztosításával, de nincs meg hozzá az állami akarat. Talán ezért is a polgármester a hibás? Szerintem is a Kismartoni példát kellene megvalósítani, de ebben az országban csak a rövid távú érdekek számítanak.”
 • 14. Laikus 2008. január 26. 08:19
  „# 11
  Egyébként a többsávos és nem lámpás körforgalomra is van egy elég korrekt megoldás. Holland tervezők fejlesztették ki. Ausztriában több is létezik már belőle. Egyébként Győrbe a Gardénia csomóponthoz is egy ilyet terveztek aztán a "lámpás" lett a befutó.
  Akit a dolog esetleg jobban érdekel az itt elovashatja (14-16 oldal)
  http://www.kitt.bmf.hu/mmaws/download/MJ_a_tobbsavos_korforgalmak.pdf”
 • 13. Katasztrófa 2008. január 25. 23:48
  „Nem lehet, mert akkor el kellene ismerni a Walter érdemeit is.Szegény Fodor előbb kívánná a város pusztulását. Láthatóan ezt is teszi.Mi hülyék ,meg csak ide merünk irogatni.Nincs a Városban egy EMBER aki meg is mondja neki ????”
 • 12. red eye2 2008. január 25. 22:40
  „Csak nem az a gond, hogy Walter körforgalmakat építtetett, ezért most már azt sem lehet?!”
 • 11. csabo 2008. január 25. 22:29
  „Ennél már csak Tesco-Alphapark-Győri u. kereszteződés "jobb".
  A Tescotól balra fordulók - a centrum felé - telezöld esetén elsőbbséget kell adni a szemből egyenesen továbbhaladóknak, ez még így rendjén is van, de közben a gyalogosok is szabad áthaladást kapnak. Még jó hogy alacsonyan szálló repülőkre nem kell figyelni.
  Egyébként a kétsávos körforgalommal nem lenne semmi baj, csak a
  közlekedési szabályokat kellene besúlykolni.”
 • 10. oknyomozók hol vagytok? 2008. január 25. 22:14
  „"Pöttyforgalom" a Kossuth Lajos utcában lámpa-hegyek a Győri úton idióta módon. Vajon kinek kiknek az érdeke? A Tescóhoz eljutni a város felől olykor rémálom de a Baumax oldal kaszál! Mert minden épeszű beruházó tudja hogyan kell az adott hely forgalmát az illetékesekkel úgy alakíttatni, hogy nekik jó legyen... Hol vannak az oknyomozó újságírók akik mondjuk az ebből hasznot húzók névsorát megírják? Monduk a tuljdoni lapokból meg a cégadatokból kimásolják. Látjuk sehol mert azok tenyeréből esznek...”
 • 9. vinkov 2008. január 25. 20:33
  „Megoldás:
  Az újonnan épült nagyáruházakat felfűzve egy szervizútra kivinni a 84-es főút-Győri út már meglévő körforgalmába. Lásd Kismarton, temérdek üzlet, semmi káosz. De ők szegények, egyszer van csak pénzük valamit megcsinálni.”
 • 8. Dt Lan 2008. január 25. 19:49
  „Vigyázni, vigyázni !!!”
 • 7. Hajni 2008. január 25. 18:18
  „T_mcVay! Lehet,hogyaz a "bizonyos kör" valakinek a rokonának a rokona? :) Sajnos,hogy mindenhol ez a mérvadó és nem a józan ész!”
 • 6. T_mcVay 2008. január 25. 18:12
  „A körforgalom megépítése csak legfeljebb egyszer üzlet(valakiknek). A jelzőlámpák üzemeltetése (izzó csere, vezeték szakadás, túlméretes jármű esetén légvezeték bontás )viszont hosszútávon ad tuti munkát egy bizonyos körnek.Akik aztán persze nem lesznek hálátlanok. Győrben is hasonló tendencia tapasztalható.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civitas Fidelissima- díj Koch Péternek

Sopron - Koch Péter vezető tervező Civitas Fidelissima-díjat vehetett át a hűség napján. A szakember… Tovább olvasom