Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Balesetveszélyben az utasok

Sopron - Az autóbuszokról az úttestre szállnak le és balesetveszélyben vannak az utasok a Győri úton az épülő áruházak közműkiváltása során. A beruházó ideiglenes buszmegállótábla és -öböl kialakításával szeretné biztonságossá tenni a környék tömegközlekedését.
– Ideiglenes autóbusz-megálló létrehozásával csökkenteni lehetne a balesetveszélyt a Győri úton, mert a közműmunkák miatt jelenleg az úttestre szállnak le az utasok. Az úton való átkelésük sem biztonságos – mondta helyszíni szemléje során Rombai László, a Kisalföld Volán Zrt. soproni üzemvezetője. – A Győri úton naponta több mint száz – helyi és távolsági – járat utasairól van szó, a Széchenyi-gimnázium sok száz diákjáról nem is beszélve. A balesetveszély főképpen a reggeli és a délutáni órákban, a nagy utasforgalmú időszakokban áll fenn. Nekünk pedig mindennél fontosabb az utasok biztonsága.

A közlekedési hatóságnál megtudtuk, a beruházóknak kötelessége lett volna a Volánnal együtt bejárást tenni, hogy egyeztessenek a tömegközlekedés biztonsága érdekében.

– Az ügyben haladéktalanul intézkedtünk – nyilatkozta Szirányi Ákos, a Magyar Közút Kht. megyei igazgatója. – Pénteki határidővel felszólító levelet küldünk a beruházóknak, hogy konzultálva a Kisalföld Volán soproni üzemvezetőségével, mielőbb ideiglenes buszmegállót alakítsanak ki a balesetveszély lehetséges minimalizálása érdekében. Ellenkező esetben a közlekedési hatósághoz fordulunk. Ők végső eszközként a munkaterület lezárásáról, a munka ideiglenes beszüntetéséről is határozhatnak.

– Az utasok eddig is a forgalom elől lezárt sávban várakoztak a buszra, a gyalogosok átkelését pedig a 30 kilométeres sebességkorlátozás és egy közlekedési jelzőtábla is segíti – fűzte az elhangzottakhoz a beruházók nevében Bella János műszaki ellenőr. – Időközben beszereztük a mobil buszmegállótáblát. A tömegközlekedés biztonságának fokozása céljából öblöket alakítunk ki a buszok számára, amelyek eddig a közlekedősávban voltak kénytelenek megállni a fel- és leszállás idejére.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi-gimnázium: Az őszi szünetben beköltöznek

Sopron - Az épület elkészült, az udvari munkák azonban még hátravannak a Széchenyi-gimnázium Templom… Tovább olvasom