Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Balesetet szenvedett Kutas László

Autóbalesetet szenvedett a soproni Líceumban érettségizett, nemrég Wiesenthal-díjjal kitüntetett Kutas László szobrászművész, akinek Sopronban negyvenhárom közterületi alkotása látható.

– Piliscsabáról utaztam volna Sopronba, hogy lakás-
ügyeimet intézzem. Este 8 tájt értem Vitnyédre, amikor kissé elbóbiskoltam, s a település bejáratánál a terelősziget ívét nem követtem. Így a kocsim, a Volkswagen Passat bal elejével kidöntöttem a terelősziget „Jobbra hajts!" jelzőtábláját – mesélte a szobrászművész.

Kutas Lászlónak Sopronban negyvenhárom közterületi alkotása látható.
Kutas Lászlónak Sopronban negyvenhárom közterületi alkotása látható.


– Az autóban egyedül voltam, nem is haladtam ötvennél többel, s mivel használtam a biztonsági övet, minden komolyabb sérülés nélkül megúsztam a balesetet. A járműben viszont legalább félmillió forintos kár keletkezett.

Motorikusan működött a kocsi, így beálltam vele egy parkolóhelyre, majd hívtam a rendőrséget, nézzék meg, mi történt. A kapuvári rendőrök igen megértően és segítőkészen viselkedtek. Először is megköszönték, hogy szóltam nekik, s most nem szükséges nyomozásba kezdeni, ki lehetett a tettes. Másrészt ott maradtak, s amikor a tréler megérkezett, leállították a forgalmat, hogy zökkenőmentes legyen a sérült autó elszállíttatása.

Csak dicséret illetheti őket, amilyen emberséges hozzáállással kezelték egy autós balesetét – zárta Kutas László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősítik a nemzetiségi hovatartozás érzését - fotók

A jövőben várható, hogy még alacsonyabb lesz azok száma, akik horvátnak vallják magukat… Tovább olvasom