Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Balekhét Sopronban: A Fertő tavi buli - galéria

A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni campuszának új diákjai a Fertő tónál is ismerkedtek egymással a balekhéten. Képriport.Balekhét Sopronban: Fertő tavi buli, Ürmös Tánckör. Fotók: Sütő László Balázs
Korábban:

Balekok érkezése Sopronba:

Balekok érkezése Sopronba. Fotók: Sütő László Balázs

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. istván51 2011. augusztus 30. 20:46
  „27,
  Ha rőviden akarnék fogalmazni semmi.Őn emlitette a Selmeci hagyományok szellemét.Én átolvastam előről hátulrol,találtam benne,oly dolgokat melyek a jelen korban megtalálhatok.Mindenki ezen szelemre hivatkozik,mikor kulturálatlanul végigcsőrtet Sopron utcáin.Kérem szépen csak egy idézetet küldjön nekem,mely a hagyományokra épülve ezt alátámassza.
  Én nem vagyok őnők ellen,pont ellenlezőleg,Őnőkért irtam.Őn nem szeretné?hogy végigvonulva a városon,ordibálás helyett,Mondjuk a régi összegyüjtött selmeci notákat énekelnék.Én őrőmmel halgalnám a házunk előtt,és hajtanák fejet a hagyomány ápolásért.
  28,
  A teljes szöve fent van a neten el lehet olvasni,a keresőbe üsse be "Selmeci szellem".tetszik nem tehetem első szám első személyben.Nem én vagyok a dékánhelyettes!De nagy tisztelője.”
 • 28. qqriq39 2011. augusztus 30. 18:43
  „Nem egészen világos számomra,hogy az "egy dékánhelyettes" és az "istván51" egy(azaz 1) személy, két(2) személy,avagy a kettő közé,valahova 1,5 tájára esik az identitása.De nem is ez a lényeg!A ´26.istván51´-fejléc alatti dékánhelyettesi üzenet hosszú-hosszú idők óta az első olyan megnyilvánulás az egyetem hivatalban lévő vezetői karából a tárgyalt témakörben,ami őszinte,felelős,tárgyilagos,önkritikus,stb.Kár,hogy nem első személyben tette.A legfontosabb azonban szerintem az,hogy a felek ilyenfajta hozzáállása,megnyilatkozása,kölcsönös tiszteleten alapuló vitája vinné előre az ügyet,- ami nem is elsősorban nekünk öregeknek az ügye,hanem azoké a fiataloké,akik hamarost felelős felnőtt helyzetbe kerülnek!”
 • 27. horvathhbela 2011. augusztus 30. 18:27
  „kedves istván51!

  Igazán nem tudom, h mi hajtja ennyire ellenünk, még idézeteket is ideválogat, többségével tulajdonképpen ezzel is szinte minket igazolva. Én leírtam amit leírtam, az h hol van a közösségépítésben a selmeci szellem, azt tudom mondani, h pont ott, a közösségben, a barátságokban. Természetesen ennek rendelkeznie kell egy lexikális tudás alappal is, amiből számot kell adni. De nyilván nem írom le az egész menetet, mert nem is tudnám és nem is érzem szükségesnek. Elsőseinknek és leendő balekjaimnak akarom mindezt átadni ,sőt még többet is, mint amit felejtős emlékezetem jelenleg tárol.

  Arra a hozzászólására, h mi jöttünk ide, azt tudom mondani, h igen ez így volt. Thurner Mihály akkori polgármester lehetőséget látott bennünk. Politikai és gazdasági téren is. Egyszóval neki köszönhetően befogadott minket Sopron. Azóta sztem többször bizonyítottunk. Csak ,h párat megemlítsek:
  -ágfalvi csata, rongyos gárda (hősi halottaink)
  -a népszavazásnál igaz nem igazolható ,( valóban számszerint nincs dokumentum róla), h mennyire eredményesen, de próbáltunk megmozgatni minden követ, h akár csak 1 szavazattal is több legyen a magyar oldalra
  -az AMI országszinten is kiemelkedő alkotó diákjai (az a modern buszterv pl.)
  -asszem a fások által tervezett pneumatikus autómobil
  -a közgáz kar szakmai kiállása és támogatása a soproni kékfrank helyipénz kibocsájtásánál (országszinten szenzáció, már utánozni is akarják)
  -az erdészek különleges képzésüknek ,mely egyedülálló az országban megtarthatták az 5éves osztatlan képzést (ami ha jól tudom csak a jogászoknál és orvosoknál van még meg)

  és ez csak pár dolog, amit fejből gyorsan összedobtam.
  úgy gondolom, h ide amit lehetett leírtam, így engedelmükkel többet nem válaszolok ide,

  egy soproni selmeci diák”
 • 26. istván51 2011. augusztus 30. 16:45
  „Végezetül engedjék meg nekem hogy egy dékánhelyetes gondolatait tegyem közzé,nehogy azt lehesen mondani hogy elfogult vagyok.
  A fentiek alapján tehát a kép elég tarka, és nehéz belőle egyértelmű következtetéseket levonni. Én jelenleg a következőket látom:

  * A balekhetet a hallgatók túlnyomó többsége inkább pozitívan élte meg. A balekoktatás továbbra is inkább érték, amit mindenképpen támogatni kell. Különösen pozitív a balekhét közösségformáló ereje, amire ma, a klasszikus évfolyamok megszűnésével nagyon nagy szükség van.

  * Szerintem nagyon fontos lenne egy kicsit visszafogni a balekoktatás ,,militáns" stílusából. Sokan említették a megalázást, az ordibálást, a korai ébresztőt, a hajnali tornát negatívumként. Ezeknek a nagy részére szerintem kevés szükség van, ehelyett inkább a hagyományokra kellene jobban odafigyelni, úgy, hogy megmaradjon a balekhét közösségformáló ereje.

  * A balekhéttel kapcsolatos problémák nagyon nagy része valószínűleg néhány firma viselkedésének tudható be. A firmáknak nagyobb figyelmet kellene fordítani ezek megfékezésére, mert az ő viselkedésük az egész balekoktatást rossz színben tünteti fel.

  * A felmérésen kívüli, de szintén fontos kérdés, hogy az egyetemi vezetés és a város részéről is rendszeresen érkeznek negatív visszajelzések a balekoktatással, és a diákság balekhéten és azon túl tanúsított viselkedésével kapcsolatban is. A firmáknak erre is oda kell figyelniük, mivel az Egyetemre is rossz fényt vet az ő esetleg nem szalonképes viselkedésük.

  * Véleményem szerint van az elsőéves hallgatóknak egy rétege, akik számára a balekoktatás nem képvisel értéket. Ezek tipikusan a kultúráltabb hangnemhez, visszafogottabb szórakozáshoz szokott emberek, esetleg az alkoholmentes kikapcsolódás hívei... Míg a firmák esetleg nem tartják fontosnak őket, az Egyetem és Kar számára viszont igen értékesek (sok esetben akadémiailag is kiemelkedő hallgatók.) Ez erősen felveti a balekhét kötelező jellegének a kérdését, esetleg az ilyen hallgatók számukra valamilyen alternatív program, bevezetés szervezését.

  Ha hagyományrol beszélünk akkor aszerint éljenek,és tanuljanak!!!!”
 • 25. istván51 2011. augusztus 30. 16:10
  „A Selmeci Szellem utat mutat a diákoknak, hogyan élhetnek olyan diákéletet, melyre megelégedéssel és büszkén emlékezhetnek. De segít a professzoroknak is, megérteni a diákokat, segít nekik örök diáknak megmaradni életre szóló hivatásuk, a szakmám szigorú kutatása mellett.

  A Selmeci Szellem tehát igazi szellem: nélkülünk, emberek, selmeci, soproni, miskolci, fehérvári hallgatók, professzorok, társaink, barátaink, feleségeink, férjeink és gyermekeink nélkül nem létezik. Lux András (1984) megkísérelte összefoglalni, hogy mit jelent nekünk a Selmeci Szellem:

  ,,Az ember megbecsülését,
  az alkotó dicséretét,
  az elesett felsegítését,
  a tévedő beismerését,
  a sértő bocsánatkérését,
  a sértett bocsánatát:
  az igaz humánumot."

  A Nyugat-Magyarországi Egyetem létrejötte után sokan kérdezték és kérdezik, hogy vajon megmaradnak-e majd a selmeci diákhagyományok. Erre a kérdésre sokan és sokféleképpen igyekeztek és igyekeznek válaszolni. Van, aki derűlátó, van, aki sötéten látja a jövőt.

  Alaposan átgondolva, elemezve azonban egyértelműen megállapítható, hogy az integráció során szerencsésen olyan intézmény lett a Nyugat-Magyarországi Egyetem, melynek részei egyenként is tartalmazzák a Selmeci Szellem, az igaz emberség ismérveit. Az intézmény tehát termékeny talaja lehet a hagyományok megőrzésének, annak, hogy a többi felsőoktatási intézményeknél többet, érdekesebbet, emberségesebbet nyújthasson hallgatóinak, a világnak. Hogy alkotó embereket neveljen, és az alkotó dicséretére nevelje hallgatóit.

  2.”
 • 24. istván51 2011. augusztus 30. 15:18
  „23,
  Nem értem a hozzászolást,lehet nekem csak 8 osztájom van/6 első+2 második/De legyen szives árulja el nekem mi kőze ennek a mostani osszekovácsolodásnak a "Selmeci" hagyományokhoz.Válaszoljon okosan mert a szavazáskor még jol jöhet,nem lehet tudni hány egyetemista jelentkezik át hogy itt akar szavazni.
  A Kossuth L.utcában nem volt kukaborogatás a nyáron.”
 • 23. Csetneky 2011. augusztus 29. 21:26
  „Tapasztalatom szerint nagyrészt azok a leghangosabbak az egyetemisták szidalmazásakor, akik maximum érettségivel rendelkeznek, de leginkább azzal sem. Persze, nyilván van kivétel is.
  Egyébként nyáron, amikor ugyebár tanítási szünet van, kik hangoskodnak az utcákon, kik helyezik el a rókákat és kik burogatják a kukákat?”
 • 22. istván51 2011. augusztus 29. 20:55
  „21,
  Mi elfogadnánk bennetek olyanoknak amilyenek vagytok! Ti elfogadtok minket olyanoknak mint amilyenek vagyunk?
  Egy másik kérdés is felmerül bennem,Ti jöttetek Sopronba,nem Sopron ment hozzátok,Akkor ügye ugy van hogy a város igazodjon hozzátok.”
 • 21. horvathhbela 2011. augusztus 29. 19:24
  „Üdvözletem!
  Nyilván nem fogom tudni meggyőzni azokat, akik gyűlölettel és értetlenséggel állnak a balekhéthez és az egész soproni egyetemista létünkhöz. Tudom sokszor van hangoskodás, ordibálás, ami egy polgárt zavarhat. Egy olyan, aki ebbe nem került bele és csak külsőségeit látja valóban ellenszevvel fordulhat felénk. Sőt az is mondhatja ezt, aki már az első nap hazament. Valóban, ez egy hét és azt egészében kell értékelni de ez csak valaminek a kezdete. Én közgáz részről írom le amit tudok, hisz nagyrészt vettem ki a szervezésből. A többi karról is nyilván tudnék mit mesélni, de maradjunk a közgáznál, mert azt tudom bizonyossággal, nyilván nem minden részletre kiterjedve, de leírok valamennyit. Első nap ismerkedő estet tartottunk nekik, ahol elmondhatta az összes elsős a nevét hobbiját, van e állata stb, közben nótázni tanultak. Hétfőn segítettünk a beiratkozásnál, ha gond volt vmivel elvittük őket a tanulmányi osztályra stb. Délben elvittük őket ebédelni, ahol rendes adagot kaptak levesből, másodikból és salátából is. Este borozókba mentünk ahol nótáztunk és játszottunk.(Igen ittunk és bizton állítom, h a mi csapatunk nem hőbörgött) Kedden múzeumokba vittük őket ,este pedig szalonnát sütni és nótázni a kempingbe. Szerdán túrázni voltak a hegyekben, állomáspontok között egész nap, este megvendégeltük őket asszem paprikáskrumlival . Csütörtökön a nagycenki kisvasúton utazhattak, majd a Fertő parton csináltak sorversenyeket. A nagy hőség miatt állandóan vízbe küldtök őket, itattuk vízzel (igen itt főleg vízzel!! persze sör is volt) A fejükre pedig kendőt tetettünk, nehogy rosszul legyenek a melegben (ezt is meglehet nézni a képeken bizony). Igen itattuk is őket sörrel, sokszor olyannal, ami már egy órája a kezükben volt, és még egy légy sem tintázna be tőle, ha beleesne. Csapatunkban egy hányásról, vagy kukafelrúgásról sem tudok. Este a dáridózóba mentek ,ahol bécsi keringő után discózhattak egy kicsit. Mi Firmák pedig figyeltünk arra, h csak elsősökkel táncoljanak és vmelyik ittasabb fiú ne molesztálja őket. Amikor kitáncolták magukat hazakísértük őket, nehogy eltévedjenek, vagy elcsapja őket a vonat/autó. 5 éjszakát alhattak a kollégiumban, 2x kaptak melegételt, múzeumok, busz, sör mind benne volt abban a szinte már jelképes összegben, amit befizettek. Ja és összeírtunk nekik vagy 15 albérletet, h ha valaki nem jut kolihoz, megtudjuk ezeket a lehetőségeket mutatni, illetve aki messze lakik, lehetőséget biztosítottunk, hogy INGyEN valamelyikőnknél meghúzhassa magát hétvégére, mert a koleszban ezt elintézni nagyon macerás és pénzbe is kerül. Az ivás: igen itattuk őket, amelyiket szabadott, hisz nálunk vagy a negyede, harmada, nem ihatott. Ez segíti a kezdeti zavartságukat leküzdeni és ismerkedni , igen volt olyan is aki berúgott elismerem így volt. Sőt fognak még inni ,lehetőleg a kultúrált sör és borfogyasztás keretei között, miközben nótáznak és beszélgetnek. Aki meg nem iszik az nem iszik, kicsit szerintem ez furcsa, de emiatt még SENKI nem lett kiközösítve. Mellesleg meg hazaszeretetre becsületre, tiszteletre és udvariasságra vannal nevelve és arra, h segítsenek egymásnak tanulásban, vagy akármiben.

  Ezért vagyok nagyon szomorú és tehetetlenül mérges, amikor TI SOPRONI POLGÁROK bántotok, szidalmaztok minket, pedig még a városi ünnepélyeken is igyekszünk aktívan résztvenni. Nem ismertek minket, még az egyenruháinat sem és persze könnyű egy egyenruhást felismerni, aki épp nem illőt csinál, utánna meg már arra is rámondják, h egyetemista randalírozó aki épp egy sima városi, vagy egy nem selmeci hagyományokban élő részeges egyetemi hallgató, aki épp ordibál, vagy könnyít magán. Igen köztünk is vannak ilyenek olyanok, de ez az egész mégis ad egy kontrollt, gondoljatok bele mi lenne, ha még ez sem lenne. Mi örülünk h Sopronban tanulhatunk, szeretjük ezt a várost ,teszünk is érte (szemétszedésen is voltunk többek közt) Valóban szoktunk ordibálni (sokszor fegyelmező, figyelemfelkeltő jelleggel ez vele jár) Külön figyelmet fordítottunk a helyes felöltözéshez az egyenruhához, fekete cipő, nadrág begombolt ing és lehetőleg napszemüveg nélkül) Megpróbáltunk a városban csendesebben lenni (pl. a nyitott templom előtt némán átvonulni, bár tudom nem mindig sikerült) és tudom sosem leszünk az a csendben kullogó fajta, de azt kérném tőletek soproniak, h legyetek egy kicsit elnézőbbek és fogadjatok el minket olyannak ,amilyenek vagyunk.

  köszönetel,
  egy soproni selmei diák”
 • 20. andras89 2011. augusztus 29. 18:02
  „Undorító és egyben döbbenetes az egész balekhét, amelyet a hagyományőrzés címén művelnek. Sörös üvegeket tördelnek (pl. Csornán a vasútállomáson, de szerintem itt is), részegen üvöltöznek mindenkivel, kérdezni szinte nem lehet semmit sem, mert normális választ nem kap az ember semmire sem, amelyre kíváncsi volna egy leendő első éves hallgató.(tisztelet az egy-két kivételnek). Aki pedig nem iszik azt lenézik, kiközösítik, és folyamatos a megalázás. Ezeket, amelyeket leírtam dolgokat nem hasra ütés szerűen, hanem, annak tükrében írtam, amelyeket a 2008-as balekhéten tapasztaltam, 2 napig bírtam az egészet, és otthagytam az egészet, ennyit muszáj volt végigszenvednem a beiratkozás miatt. Ezen kívül azonban külön megdöbbentő, amilyen dolgokat csinálnak a tanév- félévek időtartama alatt, ivászat minden mennyiségben... Mindent összegezve 1 évig bírtam az erdőmérnöki kart, és szerencsére sikeresen megszabadultam tőle, azóta már egy másik karon vagyok harmadéves hallgató. Valóságos megkönnyebbülés volt otthagyni az emk-t, és azóta még a lábamat sem tettem be a botanikus kert területére.”
 • 19. Ovinkor 2011. augusztus 29. 10:44
  „11. kislg 2011.08.28. 10:33

  Tehát: Jegyzetet és segítséget az kap, aki beáll a nyájba, parancsra vedel és megalázkodik. Ezt ti közösségépítésnek nevezitek. Normális ember lelki terrornak.”
 • 18. Ovinkor 2011. augusztus 29. 10:36
  „Ha leülsz egy padra a 40 fokos melegben, s megiszol egy hideg sört, az szabálysértés.

  Ha egyetemistaként megiszol tízet, majd randalírozol az éjszaka közepén, az jó buli.”
 • 17. valamerre 2011. augusztus 28. 20:16
  „Csak 2x hívtuk a rendőrséget az elmúlt hét éjszakáin. Nekik jó buli, a 3 gyermekemnek nem annyira”
 • 16. falcobiarmicus 2011. augusztus 28. 19:07
  „Leszálltak a fertőrákosi buszról csütörtök délután, majd a Pap réten üvöltözve, részegen, sörösüvegeket lóbálva, alulöltözötten dülöngélve és köpködve, trágár szavakkal egymásnak ordibálva mentek befelé a Torna utca irányába.Vissztaszító és undorító volt ahogy viselkedtek ! A kuyák megugatták őket, a gyerekek meg nem értették hogy
  mit csinálnak ők. Igenis erőszakosak voltak a firmák velük ott is és ismerősöm mondta hogy a Fertő tavon is,és aki
  megsértődőtt utána mentek nehogy balhé legyen belőle, mert volt már szülő aki feljelentette a firmákat!”
 • 15. 1soproni 2011. augusztus 28. 16:42
  „14. Filtec 2011.08.28. 16:08
  Tudomásom szerint közterületen alkoholt fogyasztani is tilos. Elég sok kép készült róla, ahol ezt megszegik.”
 • 14. Filtec 2011. augusztus 28. 16:08
  „A Fertő-tóba szabad üveget bevinni? pl. 49-es kép.

  Én tuti feljelentem őket, ha meglátom/hallom, hogy éjjel hőbörögnek, kukát döntögetnek, róka-rúdit telepítenek a járdára, kapualjba, stb.”
 • 13. egyvalakiasokból 2011. augusztus 28. 15:40
  „én csak annyit fűznék az egész dologhoz,hogy csinálják,mert ez tényleg hozzá tartozik az egyetemhez,de abban igazat adok hogy azért nem kéne rongálni,zavart kelteni, meg éjjel közepén más ablaka alatt üvöltözni egész éjjel,amit az ember csukott ablaknál is hall!Két nap nem alvás után meg majd a munkahelyén alig bír megállni a talpán!”
 • 12. scilla 2011. augusztus 28. 12:08
  „"kedvesen ránk köszöntek: jó szerencsét! No, pl. ebben kéne kivetnivalót találnom???" - Ugye ez nem egy komoly érvelés volt" - nem, nem érvelésnek szántam, csak ez ugrott be, mikor azon tűnődtem, volt-e rossz tapasztalatom. Természetesen sem kukaborogatással, sem hasonlókkal nem értek egyet, elítélem én is, mert oké(?), hogy isznak, de azt is próbálhatnák mértékkel, és az egyenruhájukhoz illő méltósággal - node, ez van. Nem kéne, hogy így legyen, persze, tudom. Csak bízom benne, hogy nem is ez a jellemző, olyan viszont, aki nem tud normálisan viselkedni, sajnos, szinte minden közösségben akad. Mint ahogyan ezek szerint olyan is, aki nehezen viseli a megpróbáltatásokat, még ha azokat viccesnek szánják is - őt is meg lehet érteni, ilyen is van. A cél viszont, tudom, hogy az, amit kislg leírt: a selmeci hagyományok tovább vitele. És (régen legalábbis) tényleg segítik a balekokat és figyelemmel kísérik őket a firmáik, valóban nem egy szimpla gólyatábor a balekhét.
  Talán valahogy kompromisszumot kéne kötni ebben, talán kicsit az egyetemistáknak is figyelni kéne arra, hogy egyesek ne járassák le az összeset a viselkedésükkel, hiszen úgy gondolom, az erdész egyenruha kötelez, valamilyen szinten egyfajta minőséget képvisel, ill. kéne képviselnie. Igaz, hogy most már nemcsak erdészekről szól ez az egyetem, így nyilván többféle fiatal kerül ide, más-más szellemiséggel és szokásokkal... Valahogy maguk között kellene megoldani, hogy ne történjenek olyan dolgok, főleg ne rendszeresen, amikből aztán a város általánosíthat. Másfelől pedig kicsit elnézőbbnek kéne lennie a lakosságnak - persze, nem a kukaborogatást illetően.
  No, hát nem tudom, valahogy a békés egymás mellett élés lenne a megoldás, mégpedig úgy, hogy mindkét részről erre kéne törekedni... Bár azért olyan nagy gondot nem látok. És elfogult is vagyok :DDDD Bocsi :)”
 • 11. kislg 2011. augusztus 28. 10:33
  „Jó szerencsét!
  Csak annyiban kívánok hozzászólni az egészhez, hogy egy kicsit nézzenek már körül! Ez egy bALEKhét, és nem egy gólyatábor. Egy gólyatáborban ha ilyen dolgok történnek, akkor senki nem szól egy szót sem, mert hát megtörténik ez van. Miről is szól egy gólyatábor? Hogy a felsőbb évesek, jól leitassák a leendő elsősöket, szivassák őket, és onnantól jól le is tolják magasról hogy mi történik az egyetemistákkal, ( a legtöbb helyen, nem is az adott városban rendezik meg a gólyatábort PL: BME- Tatabánya mellett tartja, csak hogy a tényekre támaszkodjunk). És mi a helyzet Sopronba, a bALEKhéten? Itt mi is a lényeg? Azért itatjuk őket, hogy feloldódjanak, és aki kevésbé mer ismerkedni az is elengedje magát annyira hogy felszabadultan tudjon magáról és másról beszélni/ismerkedni. Aki nem ihat egészségügyi okok miatt, az nem iszik, valóban ráirjuk a névtáblájára és senki nem itatja. Illetve aki nem akar inni, annak nem kötelező (itt jegyezném meg, hogy akkor nem szolidarít a társaival, ami miatt ki fogják nézni, nem mi, hanem a társai). Ennyit az ivásról. (ha vki többet iszik a kelleténél legyen az pogány, bALEK, vagy FIRMA az csak a saját maga felelőssége)
  Ez a megszégyenítés, feladatok, stb. Ezek mind-mind azért vannak, hogy összekovácsolódjanak, mint egy csapat. Egyáltalán nem a mi szórakoztatásunkra vannak. Azért kell ilyen feladatokat csinálniuk mindenkinek, hogy közben érezzék hogy együtt csinálják, együtt "szívnak", hogy segítsék egymást. Egymáson nem röhöghetnek, itt nem ez a lényeg. Az egész Selmeci hagyományok nem arról szólnak hogy a felsőbbévesek jót mókázzanak az elsősökön, (szemben akármelyik gólyatáborral) itt az egész arról szól, hogy egy szervezett csapattá kovácsolódjanak, és ezt valahogy el kell érnünk, ezért küzdünk.
  És amikor vége volt , vagyis vége van ennek a hétnek, akkor nem az fog történni, hogy jó remek, le tudtuk amit le kell tudni, hanem segítünk nekik továbbra is, könyveket adunk kölcsön, plusz matek órát szervezünk nekik, bármikor bármilyen kérdéssel fordulhatnak hozzánk.

  Ez nekem Selmec!”
 • 10. istván51 2011. augusztus 28. 00:12
  „Nem az a gond hogy a gyerekek iszák a sőrt.Igyák ha jol esik.De az hogy Erdész egyenruhába "tökik" kigombolva "a lábamon alig-alig álok",és mutatom a fiataloknak hogyan kell majd nekik is lerészegedni egy év mulva.A kossuth lajos utcába megkezdödött a kuka borogatás,ez is hozzátartozik a bulihoz,és ez igy megy majd jövö juniusig.Azt lessz két honap "csend",és kezdödik minden elöröl.Muszáj ugy megismertetni a várost a leendő utánpotlással,hogy közben cipelik a sörős ládát,a sor végén meg viszik a lerészegedett vezetőt?”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kékfrankos kamaraest Sopronban

Kékfrankos kamaraestre és vele egybekötött jótékonysági borárverésre hív a Soproni Borvidék… Tovább olvasom