Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Balekhét selmeci hagyományokkal

Sopron - Javában tart a Nyugat-Magyarországi Egyetem balekhete, melyen a „fások", az „erdészek" és a „közgázosok" vesznek részt. Cél a selmeci hagyományok ápolása.
A hét végéig tartanak a Nyugat-Magyarországi Egyetem balekhetének programjai, melynek keretében az elsőévesek megismerkedhetnek az intézmény hagyományaival és a város szépségével.

– A közgazdasági karról 83, a faipariról 120 és az erdőmérnöki karról körülbelül 150 hallgató vesz részt a rendezvényeken – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Meszjár András, az egyik szervező firma. Így hívják ugyanis az egyetem végzőseit. Ők azok, akik gondoskodnak arról, hogy a balekok jól eszükbe véssenek minden információt, amire az elkövetkező években szükségük lehet. – Közel háromszáz éves múltra tekintenek vissza a selmeci hagyományok, ilyen például a csille- vagy rönktolás. Ezek a bányászokkal való jó kapcsolatra utalnak.

De különböző tréfás feladatokat is meg kell oldania a balekoknak. Az avatás alatt megtekintik a Központi Bányászati és az Erdészeti Múzeumot, fertőrákosi kirándulásra indulnak és az egyetem botanikus kertjében közös nótaestet tartanak. A programot csütörtökön bál zárja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemlét tartottak a városvezetők a Deák téren

Sopron - A városvezetők szemlét tartottak hétfőn a felújított Deák téren, igaz, több helyen is… Tovább olvasom