Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 14°C Még több cikk.

Balassi-kard Kékfrankos: Linzer Sámuel nemzetközi borsikere

Irodalommal házasíthatta borát Linzer Sámuel soproni borász.

A tavalyi Balassi-kard borseregszemle győztese szerdán a budai Gellért szállóban mintegy százhúsz irodalombarát előtt mutathatta be bajnokborát: a Balassi-kard Kékfrankost.

Immár a XVII. alkalommal nyújtották át a magyar alapítású nemzetközi irodalmi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot. A költői kitüntetést Kalász Márton poéta és JeanLuc Moreau francia műfordító vehette át.

A magyar költőnek Kiss-Rigó László megyéspüspök, a párizsi irodalmárnak Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adta át Balassi szablyáját.

Mindkét irodalmár megcsókolta a kardot az átvételkor.

Linzer Sámuel a Gellértben
Linzer Sámuel a Gellértben - Molnár Csenge-Hajna felvétele

Az irodalomban és zenében gazdag rendezvény végén a borászt Molnár Pál, az irodalmi díj alapítója mutatta be a közönségnek, kiemelve, hogy a hűség városában tavaly szoros verseny alakult ki a kékfrankosok között, és Linzer 2011-es bora a nagyon jók között bizonyult a legjobbnak. A soproni borász, a Wineline Kft. tulajdonosa humoros borbemutatással derítette föl a közönséget, a rendezvény lezárása után pedig mindenki megkóstolhatta a bajnokbort, a Balassi-kard Kékfrankost. Balassi alighanem most is így fogalmazott volna: "Jó borokkal töltett aranyos pohárok járjanak mi közöttünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zombori István: a soproni MSZP elnöke fizesse vissza a jutalmát!

Az az alpolgármester, aki jó erkölcsbe ütköző, jogszabálysértő szerződést ír alá nem érdemel… Tovább olvasom