Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Bajban van Gyurika családja

Pereszteg - Hétről hétre sokan segítenek, mégis bajban van Gyurika családja. A súlyos beteg kisfiú állapota egyre romlik, a szülőknek a lakástörlesztés mellett most több százezer forintos illetéket kell befizetniük napokon belül.
– Annyi jóságos ember van, hogy el sem tudom mondani, mi mindent köszönhetünk nekik – meséli Jakab Ibolya. Az erdélyi származású asszonyról és súlyos beteg kisfiának kálváriájáról a Kisalföld olvasói már több alkalommal olvashattak . A család kitartóan küzd Gyurikáért, de a gyermek betegsége egyre inkább elhatalmasodik. A kicsi agykárosodással és leukémiával született, szervezete egyre nehezebben birkózik meg a betegséggel.

Sok olvasó segítette a peresztegi családot, akik nehéz körülmények között élnek.

Segíthetnek
A család számlaszámán várják a segítő szándékú felajánlásokat. Jakab Ibolya, 10103386-31640400-
01001000. Postacím:
Pereszteg, Kis utca 29.
– Az utóbbi napokban sok-sok csomag érkezett, bennük élelmiszer és édesség a gyerekeknek. Sokan zöldséget és gyümölcsöt küldenek Gyurikának és kisbabánknak, Bettikének. Tisztítószereket, mosóport, pelenkát, konzerveket is kaptunk nemcsak a megyéből, de Ausztriából is. Egy hölgy pedig Kópházáról ötvenezer forinttal segített bennünket. Mikor megláttam, örömömben kis híján sírva fakadtam.

A család nemrégiben feladta soproni albérletét és Peresztegen vásároltak részletre egy régi családi házat. A szülők arra gondoltak, hogy a havi törlesztések nem haladják meg sokkal az albérleti díjat, és így előbb-utóbb valóban saját otthonuk lesz. – A napokban levelet kaptunk az önkormányzattól, melyben felszólítanak, hogy 15 napon belül fizessünk ki hatszázezer forint illetéket – teszi hozzá a megtört fiatalasszony.

– Mivel én a kicsik mellett nem tudok munkát vállalni, egyedül a párom, Gyuri fizetéséből élünk öten. Ő rengeteget dolgozik, mindennap késő este ér haza. Félünk attól, hogy ha nem tudjuk megfizetni az illetéket, ki kell költöznünk a házunkból. A gyermekeinkért minden követ megmozgattunk, azt akarjuk, hogy érezzék, igazi otthonuk van, amit nem szeretnénk elveszíteni.

Olvasóink írták

  • 2. orgona 2008. április 20. 14:33
    „Sajnalom a fiatal csaladot,es tudom oda kell a segitseg!Föleg penzröl lenne itt szo,de hol vannak az intezmenyek,önkormanyzat, egeszsegügy, stb?Ha cak magyarorszag lakossaga összefogna ,es mindenki csak 100 forintot adna,persze aki teheti!Fiuk talan meggyogyulna, csalad boldog lehetne, es termeszetesen mi adakozok is hogy jot tettünk!Köszönöm!”
  • 1. Didi 2008. február 05. 17:58
    „Most hol van az orvosi klán feje? Az egyszerü ember nem számit neki, pedig ráadásul még falubelije is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyatott és új funkcióra váró épületek

Sopron - Sopronban számos olyan – köztük értékes – épület is áll, amelynek jelenleg… Tovább olvasom