Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Bajban van, aki most vizsgázik városi vezetésből

A tanulóvezetők különösen nehéz helyzetben vannak Sopronban. A város számtalan pontján találkozunk útfelbontással.
A Sopron utcáin tapasztalható közlekedési „rendetlenség" – nem kérdés – autóvezetői szemmel több mint kaotikus. A Várkerületet jövő kedden kétirányúsítják, az útburkolati jeleket már felfestették, azonban a közlekedési táblákat néhol kint felejtették. A Táncsics utca és a Selmeci utca kereszteződésében is megváltozott az elsőbbségadási kötelezettség, aki rutinból közlekedik, könnyen válhat baleset okozójává. A forgalmi rend változása pedig a tapasztalt sofőröknél még jobban zavarhatja az autósiskolák tanulóvezetőit.

– Egyszerre szerencsés és szerencsétlen annak a tanulóvezetőnek a helyzete, aki most vesz órákat vagy éppen vizsgázik – véli Figler Imre autósiskolai oktató. – Szerencsés, mert ha megszokja, hogy nem szabad rutinból közlekedni, akkor a későbbiekben is figyelni fogja a felfestést, táblákat. Nekik a megváltozó forgalom később már nem nagyon tud meglepetést okozni. Nem árt, ha minél több szituációval találkozik a tanfolyam során a leendő sofőr.

„ Másrészről szerencsétlen is a helyzetük, mert a vizsgán izgulhatnak amiatt, hogy éppen „mi jön közbe", hová festettek fel valami újdonságot. "
Az Oroszlán gyógyszertár környékén például egybefüggő sárga vonalat festettek fel a Várkerület jobb oldalára, mely szerint itt tilos megállni. Ugyanilyen felfestést látunk a Pócsi utcában, mégis egyszerre legalább tíz kocsi parkol az út szélén. – Sajnos sok autós nem veszi figyelembe a változást és ugyanúgy oda parkol – folytatta Figler Imre. – Emiatt mások arra kényszerülnek, hogy ráhajtsanak a záróvonalra. A vizsgabiztosok egyébként figyelembe veszik és tolerálják a megnehezített vizsgát, ilyen miatt még senkit nem buktattak meg. Célszerű minden autósnak jobban figyelni ezekben a napokban, hogy – ha már kénytelenek vagyunk araszolni – legalább egymás és a kezdők dolgát ne nehezítsük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz nap alatt hat baleset

Az elmúlt tíz napban hat motoros szenvedett, illetve okozott súlyos közlekedési balesetet Sopronban.… Tovább olvasom