Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Babos egyesben nem mehet az olimpiára?

Jelen állás szerint egyesben Szávay Ágnes játszhat Londonban, míg Babos Szávayval szabadkártyát kapott párosban.


A Magyar  Tenisz Szövetség (MTSZ) nehezményezi a nemzetközi szövetség (ITF)  utólagos döntését, mely által a svájci Timea Bacsinszky helyén Babos  Tímea helyett az osztrák Tamira Paszek indulhat egyesben a londoni  olimpia női tornáján.

Richter Attila, az MTSZ főtitkára szerdán az MTI-nek  elmondta, hogy az ITF június 26-án közzétett olimpiai résztvevői  listáján Paszekra külön kitértek, jelezve, hogy - a vasárnap zárult  wimbledoni versenyen negyeddöntőig jutott - osztrák játékos nem  felel meg az ötkarikás induláshoz szükséges feltételeknek, mert a  Fed Kupában nem állt elégszer hazája rendelkezésére. Bacsinszkyt  szintén kiemelték, mert indulásához hazája olimpiai bizottsága nem  járult hozzá.    

A főtitkár tájékoztatása szerint ekkor az is egyértelművé vált,  hogy Babos az első a várakozók listáján, s mivel Bacsinszky  nevezését az ITF kérése ellenére később sem támogatták a svájciak, a  ranglistán 65. helyen álló magyarnak kellett volna elfoglalnia a  helyét.  

A magyar szövetséget ugyanakkor múlt csütörtökön arról  értesítette az ITF, hogy az osztrákok fellebbeztek, s egyben  csatoltak beadványukhoz egy olyan dokumentumot, mely igazolja, hogy  sérülés miatt nem számíthattak 2009 vége után Paszekra a Fed  Kupában. A fellebbezést elfogadták, így Paszek tagja lesz a női  egyes mezőnyének, Babos pedig továbbra is marad első számú tartalék.  

"A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával fellebbeztünk a  döntés ellen az ITF-nél, mert ugyan elismerjük Paszek játéktudását,  s azt sem vitatjuk, hogy sérülés miatt nem szerepelhetett a Fed  Kupában, de nem tudjuk elfogadni ezt az eljárást, mivel a határidők  mindenkire vonatkoznak" - mondta az MTI-nek Richter Attila,  hozzátéve, hogy napokon belül döntés születhet az ügyben.  

A főtitkár kiemelte, hogy Babos egyes szereplésére még akkor is  komoly esély van, ha elutasítják a fellebbezést, ugyanis lemondás  esetén - ha olyan nemzet teniszezője lép vissza, amelyből négynél  többen nem szerepelnek a ranglista első 56-ja között - ő lép előre a  sorban.   

"Egyelőre várunk, úgy gondolom, hogy az ITF a saját szabályait  is áthágva döntött Paszek indulása mellett - mondta az MTI  érdeklődésére Babos Csaba, a versenyző édesapja, aki egyben az  edzője is. - Olimpiát négyévente rendeznek, jó lenne, ha Timi  lehetőséget kapna arra, hogy egyesben is pályára lépjen, hiszen  füvön jól megy neki a játék. Wimbledon a kedvenc versenye. Jelenleg  Észak-Amerikában versenyez és edz, nagyon bízom abban, hogy  hamarosan kedvező döntés születik."   
Jelen állás szerint egyesben Szávay Ágnes játszhat Londonban,  míg Babos Szávayval szabadkártyát kapott párosban.

Olvasóink írták

  • 1. rebetli 2012. július 11. 17:13
    „Szávaynak most nincs hogy itt fáj meg ott fáj?
    -Közel van a tűzhöz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fertődi Esterházy-kastély is kaphat támogatást az áfabevételből

A fertődi Esterházy-kastély műkincseinek megvásárlására és helyreállítására fedezetet biztosítana a… Tovább olvasom