Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bábeli zűrzavar az Orsolyában

Sopron - Bábeli zűrzavar kezdődött tegnap a Szent Orsolya-iskolában. Az intézmény négy napig tartó idegen nyelvi programján a megye 350 iskolása vesz részt.
A nyelvi munkaközösség által tavaly először megrendezett Bábeli zűrzavar sikerén felbuzdulva, idén is szervez kulturális programokkal gazdagított idegen nyelvi versenyt a Szent Orsolya-iskola. – Intézményünk nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelvek oktatására, hiszen megfelelő nyelvtudással még sikeresebbek lehetünk idehaza és a határok nélkülivé vált Európában – fogalmazott a tegnapi megnyitón dr. Kovács András, az Orsolya-iskola igazgatója. – Felhívásunkra a soproni iskolák mellett győri, kapuvári, fertőszentmiklósi, fertőrákosi, újkéri, nagycenki és brennbergi intézmények diáksága jelezte részvételét.

Első alkalommal rendeztek 4. osztályosok részére is tesztversenyt németből a felsősöknek indított Bábeli zűrzavaron. Felvételünkön a házigazdák egyik lelkes csapata. Fotó: Magasi Dávid

A négy nap alatt német és angol írásbeli, illetve szóbeli tesztfeladatok megoldása vár az ifjúságra, ugyanakkor rendeznek angolból vers- és prózamondó versenyt is, gimnazistáknak. A résztvevők és kísérőik számára alkalom nyílik a latin és az olasz kultúra egy-egy részletének megismerésére, közösségi játékokra, Valentin-nap délutánján pedig olasz táncházra.

A soproni programsorozatot az Oxford, a Cambridge és a Nemzeti Tankönyvkiadó bemutatója is színesíti. 

Olvasóink írták

 • 4. Márk 2008. február 20. 18:22
  „És az iskola zenekarát kifelejtették!!!! ÜTŐÉR”
 • 3. Varga Éva 2008. február 17. 12:13
  „Gabi
  Hűlyen a lánynevet Ragats Réka.
  puszi Varga Éva.”
 • 2. gabi 2008. február 12. 17:34
  „büszke vagyok, hogy a gyermekem az orsolyaba jár .

  köszönjük”
 • 1. Hné U. Zsuzsa 2008. február 12. 13:27
  „Az én fiaim is az Orsolya diákjai, eddig csak a nagyobbik, idén már a kicsi is részt vesz a zűrzavarban, és nagyon élvezik! Nem a nyerés maga a fontos, hanem a hangulat, a megmérettetés, az ismerkedési lehetőségek. Köszönjük ezúton is az iskolának az élményt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai polgárokká válnak a diákok

Sopron - Két évre szóló, 12 ezer eurós (mintegy hárommillió forintos) uniós projekt kezdődött a… Tovább olvasom