Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Azért, hogy ne késse le a busz a vonatot és fordítva

A GYSEV Zrt. és a régió hat Volán társasága összehangolja a közlekedést. Erről Sopronban írtak alá együttműködési megállapodást csütörtökön.

Egységes, regionális közlekedési rendszer kialakítása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a GYSEV Zrt., és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. írt alá Sopronban.

Az egyezmény értelmében a két vállalat az autóbuszos és vasúti közlekedés folyamatos összehangolásával kívánja elérni, hogy a régióban tovább emelkedjen a közösségi közlekedést használó utasok aránya.

A GYSEV Zrt., valamint a régió hat Volán társaságát tömörítő ÉNYKK Zrt. megegyezése értelmében a felek olyan regionális közlekedési rendszert kívánnak létrehozni, amely a szolgáltatási színvonal folyamatos emelésére fókuszál. A közlekedési vállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az utazási körülmények javítására, az átszállási kapcsolatok optimalizálására és az információnyújtásra.

Az együttműködés értelmében az autóbuszos, ill. vasúti személyszállítást végző társaságok vállalják, hogy tevékenységüket összehangoltan, egymás működését erősítve végzik.
Mindennek köszönhetően az utasok számára vonzóbb, a szolgáltatók számára magasabb bevételt eredményező közszolgáltatást végezhetnek, amely a megrendelő által meghatározott közösségi céloknak is jobban megfelel.

MTI Fotó: Nyikos Péter
Archív/MTI Fotó: Nyikos Péter

A megállapodás alapja az az együttműködési szerződés, amelyet a GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. 2012 novemberében kötött. Ennek eredményeként mára megvalósult a közös jegyértékesítés és utastájékoztatás Körmenden. Püspökmolnári és Szombathely között pedig bevezették az autóbuszos és vasúti közlekedésre is feljogosító kombinált bérletet, amely rendkívül népszerű az utasok körében.

A mostani megállapodás értelmében az együttműködés kiterjed többek között a közös beszerzési lehetőségek feltérképezésére, a menetrendek és vágányzárak egyeztetésére, ügyfélkapcsolati pontok létrehozására, az utastájékoztató rendszerek összehangolására, valamint új, kombinált utazási lehetőségeket biztosító termékek kidolgozására.

„Régóta tudjuk, hogy a buszos és a vasúti közlekedés nem egymás konkurenciái. Feladatunk, hogy a közösségi közlekedési ágak teljes összehangolásával az egyéni, autós közlekedés minél színvonalasabb alternatíváját teremtsük meg a térségben" – mondta a megállapodás aláírásakor Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Így írta alá a megállapodást Papp László, vezérigazgató, ÉNYKK Zrt., Kövesdi Szilárd, vezérigazgató, GYSEV Zrt. és Lendvay Péter, személyszállítási üzetág vezető, GYSEV Zrt.
Így írta alá a megállapodást Papp László, vezérigazgató, ÉNYKK Zrt., Kövesdi Szilárd, vezérigazgató, GYSEV Zrt. és Lendvay Péter, személyszállítási üzetág vezető, GYSEV Zrt.

„A GYSEV és a Vasi Volán közötti korábbi megállapodás is bebizonyította, hogy szükség van az együttműködésre a térségben szolgáltató vasúttársaság és a Volán társaságok között. A mostani szerződéssel már nem csak egy, hanem négy megyében léphetünk fel közösen, ennek pedig az utazóközönség lehet az igazi nyertese" – tette hozzá Papp László, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója.

 
 Jelenleg az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közös irányítása alatt működnek Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye Volán társaságai.

A központ székhelye Szombathely. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a régióban autóbuszos közösségi közszolgáltatást nyújtó Volán társaságok (Bakony Volán Zrt., Balaton Volán Zrt., Kisalföld Volán Zrt., Somló Volán Zrt., Vasi Volán Zrt., Zala Volán Zrt.) többségi tulajdonosa. A régió Volán társaságai 2015. január 1-től beolvadnak az ÉNYKK Zrt.-be.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így írok én: ők a pályázat legjobbjai

Átadták szerdán Sopronban az Így írok én irodalmi pályázat díjait. Tovább olvasom