Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Az ünnepeltek szerint a munka a hosszú élet titka

Fertőd–Sopron - A Fertődön élő Gulyás Lajosnét századik, a soproni Első Ferencnét pedig százegyedik születésnapja alkalmából köszöntötték tegnap. Szerintük a munka a hosszú élet titka.
Nem mindennapi születésnapi ünnepségre készülődtek tegnap a fertődi Máltai Szeretetotthonban. Gulyás Lajosnét köszöntötték a századik születésnapja alkalmából az otthon lakói, valamint két gyermeke, Ernő és Lajos. Lina néni egyébként mind a mai napig aktív, még az ágyát is beveti.

– Nagyon szeretek olvasni regényeket, de a Biblia is gyakran előkerül – mesélte az ünnepelt.

Gulyás Lajosné Lina nénit két fia köszöntötte a fertődi Máltai Szeretetotthonban. Fotó: Magasi Dávid

– Sajnos, a napokban elestem és most nagyon fáj a lábam. De nem panaszkodom. Esténként gyakran eszembe jut, milyen is volt fiatalkoromban. Férjem korán elhunyt, Ernő fiam akkor volt egyéves. Magam neveltem fel a gyermekeimet. Egyedül dolgoztam otthon, majd a kemenesmagasi termelőszövetkezetben. Azt gondolom, a hosszú élet titka a munka és nekem sok időm nem jutott a pihenésre.


************************

A soproni Balfi úti Egyesített Szociális Otthonban is szép születésnapot tartottak, Első Ferencné a napokban töltötte be a százegyedik életévét.


Első Ferencné Mici néni százegyedik születésnapját ünnepelték a Balfi úti otthonban. Fotó: Magasi Dávid
Mici néni nyár óta lakik az otthonban, előtte fia ápolta. Hamar beilleszkedett, s rendszeresen részt vett a közösségi foglalkozásokon. A közelmúltban azonban elesett és combnyaktörést szenvedett, a kórházból pár napja engedték ki. Így a napjai a gyógyulással telnek. A születésnap így igazán szűk körűre sikeredett. Azt azonban megtudtuk, hogy annak idején a selyemgyárban dolgozott szakácsként. Fiatal korában szeretett táncolni, leginkább az akkor még működő Nika vendéglőt kedvelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyetemi testület támogatja Dr. Faragót

Sopron - Támogatják a Nyugat-Magyarországi Egyetem jelenlegi rektorának, dr. Faragó Sándornak a… Tovább olvasom