Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Az udvarról a teremgarázsba ömlik a víz

Sopron - Két évvel ezelőtti átadása óta alulról nedvesedik az Aranyhegy utca egyik 36 lakásos társasháza. A beruházó most ígéri, pár héten belül megszüntetik a problémát.
– Földszinti lakásban lakunk – mondta Mazár Ferencné gyesen lévő anyuka. – Hamar rá kellett jönnünk, hogy amikor ömlik az eső, a legjobb, ha a férjem elsöpri az ablakunk alól a vizet, mert ott gyűlik össze. Nedvesedni kezdett a falunk is. Mióta a kivitelezők ezt a problémát megoldották, azóta az udvarról a teremgarázsba folyik a víz.
– Tavaly januárban költöztünk be a háztömbbe, de az első nagyobb esőzésekkor kiderült, baj van a vízelvezetéssel – vette át a szót Király Zsanett, a ház egyik lakója.

Az udvarról a teremgarázsba csorgott a víz, s a pincetárolónkból is vödörszámra kell kivinni a csapadékot. Minden penészesedik, a felfújható gumimatrac és a sátor is odalett, s a robogónkban is ötvenezer forintos kár keletkezett az állandó párásodás miatt.

– Kértük a beruházókat, javítsák meg a födémet, de egyszer sem csinálták meg azt úgy, hogy a gond megoldódott volna.
Ahogyan megyünk le a teremgarázsig, a lépcsőházban található a fő elektromos kábel és a villamos szekrény. Nos azt már többször is tapasztaltuk, hogy e főkábel mellett is befolyik a sár és a víz minden komolyabb esőnél – mutatja a veszélyt Bujtás Máté lakó.

A garázslejárónál is erősen mállik a fal, ami egyértelműen mutatja a szigetelés gyengeségét. Tavaly, az egyéves garanciális munkák összeírásakor is jelezték a problémát a beruházónak, ám ígérgetésen kívül azóta sem történt semmi előrelépés az ügyben.

– A helyszíni szemlénken kiderült, a vízelvezetési probléma valóban megoldásra vár. A födémáttöréseknél a végleges eredményt hozó javításokat egy-két héten belül elvégezzük. A ház lábazatának szigetelését végző céggel már nem tudtuk felvenni a kapcsolatot, mert a vállalkozás megszűnt. Ezért ahol szükséges, mi fogjuk megcsinálni a beavatkozásokat – nyilatkozta tömören Pék József, az érintett beruházó cég ügyvezetője.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internetes szavazók: a sopron.e-cafe az első húszban

Sopron - Az internetezők szavazatai alapján Budapest és a megyei jogú városok kategóriájában a… Tovább olvasom