Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Az udvarra kellett önteni a fürdővizet is

Hónapokon keresztül az udvarra kellett kiöntenie a mosó- és fürdővizet, valamint a WC-t sem használhatta az a gyermekes asszony, aki szerint a szomszéd – kerítésépítés kapcsán – lezárta az eltörött szennyvízcsatornát.
Lehetetlen körülmények között élt hónapokon keresztül Sárközi Elemérné és a lánya: szennyvízcsatorna-probléma miatt görbehalmi bérleményében nem használhatták rendesen sem a fürdőszobát, sem a toalettet. Mint mondták, a mosó- és a fürdővizet az udvarra öntötték ki, vécére pedig a szomszédokhoz kéredzkedtek be.

– Először, még június elején, azt hittük, egyszerű dugulásról van szó – fogott történetébe Sárközi Elemérné. – A csatornát szakemberekkel áttisztíttattuk, ők állapították meg és mérték ki, hol akad el a szennyvizünk: a szomszéd új kerítésénél. A hozzáértők szerint annak alapozásánál eltörhették a szennyvízcsatornát, amelyet egyszerűen lezártak. Ezért folyt vissza a fürdővíz és a szennylé, ezért kellett nélkülöznünk a komfortot. Panaszunkra a városháza több osztályáról is kijöttek a helyszínre, s felszólították a szomszédot, állítsa helyre az eredeti állapotot. Hónapok teltek el anélkül, hogy helyzetünk javult volna.

– Kertépítés során tavasszal a vízmű szakemberei lezárattak két, az ingatlanunkon keresztül menő vezetéket – mondta a felvetésre az érintett szomszéd. – Az egyiket, a csapadékvíz-elvezetőt a városi főcsatornába kötötték be. A másikról, a szennyvízvezetékről a vízművek emberei úgy gondolták, holt vezeték, mivel száraz volt. Azt le is dugaszoltatták, amiről az idő múlásával kiderült, a szomszéd szennyvízcsatornája. A szakipari cég most megtalálta ezt a szennyvízvezetéket, és eltávolították a dugaszt. Így helyreállt a szennyvíz-összeköttetés. A szomszéd szennyvízcsatornája pedig napokon belül új csövet fog kapni, s teljesen megoldódik a probléma.

Információink szerint az ügy az elmúlt napokban végleg rendeződött.

Olvasóink írták

 • 15. adlerzsigabá 2009. december 17. 20:59
  „Jaj, csak a fürsővizzel nehogy a gyereket is kiöntsék!”
 • 14. Touka 2009. december 14. 21:06
  „"Én pedig semmit nem értek. Hónapokig jártak a szomszédba khmmm, de nem jöttek rá, hogy ott a dugó. Pedig a szakik is megmondták, a kerítésnél akadt el. Vagy az egy másik szomszéd? Kommunikáltak a szomszédokkal ? Van köze a dolognak a családnevüknek?"

  Az a másik szomszéd volt :)

  Nem a többségi kisebbséghez tartoznak:)”
 • 13. Touka 2009. december 14. 21:01
  „"Vajon miféle szakemberek vezettél a szomszég telkére a szennyvíz csatornát? A Vízmű szakemberei meg csak a díj emeléshez értenek addig míg a helyzet nemfajul el a sajtóig?"

  Nem a vízmű emberei a hibásak, hanem a szomszéd telke felé lejt a placc és a csatorna a szomszéd kertje, udvara alatt megy végig.”
 • 12. Touka 2009. december 14. 20:56
  „"Kertépítés során tavasszal a vízmű szakemberei lezárattak két, az ingatlanunkon keresztül menő vezetéket - mondta a felvetésre az érintett szomszéd. - Az egyiket, a csapadékvíz-elvezetőt a városi főcsatornába kötötték be. A másikról, a szennyvízvezetékről a vízművek emberei úgy gondolták, holt vezeték, mivel száraz volt. "

  Na most ez azért nem így történt. Nem a vízmű embereire kellene fogni a saját h@lyeségüket. Az Önök agyszüleménye volt, hogy a szennyvízcsatornát eltorlaszolják, ugyan úgy ahogy a nagy esőzésekkor sem engedték a csapadékot lefolyni. Gondolom rémlik, hogy a tűzoltókat kellett a családnak kihívni mert akkor is eldugaszolták a lefolyót. Akkor is okosabbak akartak lenni mindenkinél.”
 • 11. janika 2009. december 14. 11:33
  „Vajon miféle szakemberek vezettél a szomszég telkére a szennyvíz csatornát? A Vízmű szakemberei meg csak a díj emeléshez értenek addig míg a helyzet nemfajul el a sajtóig?”
 • 10. kisember6 2009. december 14. 09:54
  „Ha tudta a szomszéd, mi okból állt meg a sz...r, és ennek ellenére,eddíg nem intézkedett , akkor elég szemét ember!
  Igaza van 4.-nek!
  A vizmű más kérdés, azok sem sokkal jobbak.
  7.-nek üzenem: szó sem lehet a családnevekről, ez emberi kérdés!”
 • 9. hehe08 2009. december 13. 22:53
  „nincs sok kedvem vitatkozni.....
  egyértelműen kiderül a cikkből, hogy a vízmű zárta le a csövet és nem a szomszéd.....
  vakmerő és erős is vagyok :D:D:D:D
  joccakát!”
 • 8. Csetneky 2009. december 13. 21:51
  „hehe08

  Ajánlom figyelmedbe a cikk 2. és 3. sorát.

  "a szomszéd - kerítésépítés kapcsán - lezárta az eltörött szennyvízcsatornát"

  Annak viszont örülök, hogy ilyen erős gyerek vagy. Vagy csak vakmerő.”
 • 7. lenk 2009. december 13. 21:01
  „"Van köze a dolognak a családnevüknek? " Helyesen: van köze a dolognak a családnevükhöz? Bocs.”
 • 6. lenk 2009. december 13. 20:56
  „Én pedig semmit nem értek. Hónapokig jártak a szomszédba khmmm, de nem jöttek rá, hogy ott a dugó. Pedig a szakik is megmondták, a kerítésnél akadt el. Vagy az egy másik szomszéd? Kommunikáltak a szomszédokkal ? Van köze a dolognak a családnevüknek? "A szomszéd szennyvízcsatornája pedig napokon belül új csövet fog kapni, " -a végkifejlet bíztató. Ámbár, azt még mindig nem értem miért a szennyvízcsatorna fog új csövet kapni? Karácsonyi ajándék szennyvízcsatornának? Most, hogy leírták, fog kapni, oda a meglepetés. Ja, és a macska is fel van mászva a fára, és le van lógva a farka. De ez a Kisalföldnél gondolom, már nem hat meglepetésként.”
 • 5. hehe08 2009. december 13. 19:59
  „Így van!
  Csetneky! Valamit nagyon elnéztél a cikkben.... világosan leírják, hogy a vízmű nézte be a csövet......
  Azért örülök, hogy nem vagy a szomszédom!
  Már sík ideg lennék az átöntögetett dolgaid miatt...... te meg valószínüleg gipszben.....”
 • 4. TancsKaszabell 2009. december 13. 16:15
  „A bili tartalma nem a szomszédot illeti !”
 • 3. miracle 2009. december 13. 14:40
  „"a vízművek emberei úgy gondolták, holt vezeték, mivel száraz volt."
  Mi a francnak kell 80 ezer papírt benyújtani egy ház tervezésekor, ha után a meg senki nem használja őket? Rajt kell lennie a csővezetékek helyének is.”
 • 2. Csetneky 2009. december 13. 13:53
  „Elemérnek igaza van, valóban bilit kell ilyenkor használni. Csak utána a tartalmát a szomszédhoz kell átönteni és garantált, hogy pánikszerű gyorsasággal távolítaná el a dugaszt.”
 • 1. elemér 2009. december 13. 13:10
  „Mondtam az asszonynak hogy vegyen egy bilit és nejárjon a szomszédba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó a soproni Tescóban

Bombariadó volt a Tesco áruházban szombaton a késő délutáni órákban. Tovább olvasom