Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az SVSE küzdeni fog a Sampdoria ellen

Újabb európai top csapat, ezúttal az olasz Sampdoria játszik barátságos meccset Sopronban. Az ellenfél az SVSE lesz.

Kedden hivatalosan is bejelentették, hogy augusztus 9-én, pénteken este hat órai kezdettel a másodosztályú SVSE az olasz Sampdoriával játszik felkészülési mérkőzést a Káposztás utcai stadionban.

- Immár nem házigazdaként, hanem vendéglátóként fogadunk egy nagy labdarúgó hagyományokkal és kultúrával rendelkező ország csapatát, a Sampdoriát - mondta el a sajtótájékoztatón Abdai Géza, sportért is felelős alpolgármester. - Ezzel tovább bővül a város nyári sportkínálata. Az SVSE, az utánpótlás nevelés, illetve a sportszerető közönség számára is hasznos lesz a mérkőzés.

Akik beszámolnak: Sifter Tamás, Csiszár Ákos, Abdai Géza, Skála János, Gelei Károly.
Akik beszámolnak: Sifter Tamás, Csiszár Ákos, Abdai Géza, Skála János, Gelei Károly.


Skála János, az SVSE elnöke kifejtette: a 2000-es évek közepén az akkori élvonalbeli helyi focicsapat kijutott az Európa Ligába, ám akkor sem volt arra példa, hogy egy olyan nagy múltú, KEK és BEK győztes csapat jöjjön el a városba, mint a Sampdoria.

- Úgy véljük, augusztus 9-re már kellőképpen összeáll az SVSE - folytatta a sportvezető. - A játékosok nem az esélytelenek nyugalmával futnak majd ki a pályára. A közönség biztatása mellett garantálhatóan jó kis meccs lesz. Igaz, tudjuk a helyüket, a két alakulat közti különbséget, de küzdeni fogunk, és nem adjuk fel a mérkőzést.

- Sokat tanultunk, a hétfői West Bromwoch Albion - Puskás Akadémia meccs szervezéséből - emelte ki Csiszár Ákos, szakosztályvezető. - A jegyek árusítása augusztus elsején, csütörtökön kezdődik. Az árusító helyek: Future, Múzeum Cafe, Deák Étterem, Tercia Hubertus, Central Park, Sport söröző. A belépés hét éves kor alatt ingyenes, a diák- és nyugdíjas jegy ára 1500 forint, a felnőtt 3000, a parkolásra is feljogosító pedig 3500 forintba kerül.

A soproni Sifter Tamásidén tért vissza a Duna parti klubtól az SVSE-hez.

- A Pakssal az Európa Ligában már játszhattam külföldi csapatok ellen - mondta el a tehetséges labdarúgó. - Ezen élményeket nem lehet kitörölni. Minden sportoló vágya, hogy nemzetköz szinten is megmérettesse magát. Igaz, a Sampdoria elleni meccs felkészülési lesz, de olyan játékosok ellen játszhatunk, akiket a hétvégén csodálva nézünk a televízióban. A mérkőzés után bő egy héttel kezdődik a másodosztályú bajnokság, azaz ez egy főpróba is lesz egyben.

Gelei Károly, a mérkőzést is szervező menedzser kifejtette, a nagy múlttal rendelkező genovai csapat az egyik legnépszerűbb Olaszországban. A csapatot 100-150 néző mindenhová elkíséri. Ők talán Sopront is megismerhetik majd.

A menedzser hozzátette: az olasz csapatban is van egy magyar játékos. Az első edzőtáborban Lackó Zsolt is részt vette, így nagy esély van arra, hogy honfitársunk is pályára lép a Káposztás utcában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágaság: milliós napszemüveget árulnak Sopronban

Közép-Európa legdrágább napszemüvege, az 1,1 millió forintba kerülő Bulgari 8102 megvásárolható… Tovább olvasom