Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Az összekötő utat újraaszfaltozták

Zsira–Sopronhorpács - A kivitelező jogutódja, valamint a zsirai, az undi és a sopronhorpácsi önkormányzat összefogásával újraaszfaltozták a két települést összekötő mezőgazdasági utat. Így várhatóan nem kell visszafizetni az ötvenmillió forint támogatást.
Várhatóan a napokban adják át a Zsirát és Sopronhorpácsot összekötő utat. Az öt kilométeres szakaszt ugyanis ismét le kellett aszfaltozni. A történet még 2003-ra nyúlik vissza. Akkor a két önkormányzat eldöntötte, hogy felújíttatja ezt a mezőgazdasági utat, azért, hogy a nagy járművek ne a településeken menjenek keresztül. A burkolat azonban nem bírta a terhelést, tönkrement. A kivitelező szerint azért, mert túlsúlyos járművek is használták, az önkormányzatok álláspontja az volt, hogy a kivitelező nem megfelelő minőségben végezte el a munkálatokat. Ráadásul a nyolcvanmillió forintos költségekből ötvenmillió forintot pályázaton nyertek el. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az út állapotát látva visszavonta a támogatást. Egy lehetőséget azonban meghagytak: amennyiben elvégzik a felújítást, akkor nem kell visszafizetni a pénzt.

– A peres eljárást elkerülve tárgyalóasztalhoz ültünk és megállapodtunk a kivitelező jogutódjával, az ausztriai Colas Zrt.-vel – mondta el a Kisalföldnek Dorogi Árpád, a gesztorönkormányzat Zsira polgármestere. – Zsira, Und és Sopronhorpács anyagi hozzájárulásával, valamint a kivitelező a garancia keretében elvégezte a rekonstrukciót.

A munkálatokkal már végeztek, az utat a közeli napokban adjuk át. Az új technológiától és az autópálya-tömörségű aszfalttól azt várjuk, nem megy tönkre a több tíz tonnás járművek súlya alatt. Dorogi Árpád hozzátette, bíznak abban, hogy az ügy ezzel megoldódott, és nem kell visszafizetni az uniós támogatást.

Olvasóink írták

  • 2. CAT GIRL 2008. július 28. 11:48
    „Na ezért ment szét az út. És még egy csomó szemetet is elástak...”
  • 1. CAT GIRL 2008. július 28. 11:24
    „Hgy miért ment szét az út? Megmondom! 2006 és 2007 nyarán és őszén több 10000m3 vörösksvicsot bányásztak ki illegálisan a S.horpácsot és Undot összekötő út mellett. A v.kavics a Strabag soproni Deák téri, és az Extrakt bau fertőszentmiklósi ( Velux) építkezéseire került. Valamint az Extrakt bau soproni munkáihoz kellett. (2006 egyetemi parkoló. 2007 Deák tér és Family center,Velux csarnoképítés Fertőszentmiklós.) A teherautók (Extrakt-Bau) hósszú heteken keresztül szállították innen az illegálisan kitermelt vöröskavicsot, visszfuvarba Sopronból pedig az építési törmeléket.Köztük aszfalt, beton, gázolajjal szennyezett föld stb...Még szombati napokon is amikor közlekedési tilalom van!!! Vöröskavicsból kb 20-22 m3 vittek. köbmétere 1,6 tonna.Lehet számolni... Egy autón körülbelül 35 tonna lehetett.A szennyezett földel lett visszatöltve az illegálisan kitermelt vöröskavics helye. Nem kell mást teeni mint megkérdezni a S.horpácsi lakosokat vagy a Dorogi urat.Vagy egy próbaásást végezni. Jó lenne ha a szerkesztő úr/asszony/kisassziony utána menne ennek a hírnek, mert itt van mit keresni... CAT”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészet a rácsok mögött

Sopronkőhida - A sopronkőhidai fegyintézet minden bizonnyal legkreatívabb elítéltje Körző Frigyes,… Tovább olvasom