Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Az orvosi kamara vizsgálja az ügyet

Sopron–Iván - A Magyar Orvosi Kamara megyei szervezetének etikai bizottságához kerül annak az iváni anyukának a panasza, aki kifogásolta az egyik soproni gyerekorvos ügyeleti viselkedését.
Mint arról a Kisalföld 2008. április 17-i száma „Egy anya panasza az ügyeleti ellátásra" címmel beszámolt, egy iváni anyuka kifogásolta a soproni gyermekorvosi ügyelet egyik orvosának velük szembeni magatartását. Az ügyben dr. Amberger Erzsébet, az ÁNTSZ ügyeleti ellátásért felelős kistérségi tiszti főorvosa vizsgálatot kezdeményezett.
– A panaszt a házi gyermekorvosok illetékes városi szakfelügyelő főorvosa felkérésemre kivizsgálta – tájékoztatott dr. Amberger Erzsébet. – A megállapítások alapján az ÁNTSZ intézkedésre nem jogosult, ezért azt a további eljárás lefolytatására áttettem a Magyar Orvosi Kamara (MOK) megyei területi szervezetéhez.

Dr. Keszei Károlytól, a MOK megyei etikai bizottságának elnökétől megtudtuk, az ügyet a testület legközelebbi, május második felében tartandó ülésén fogják tárgyalni. Idén eddig tíz ügyben járt el az etikai bizottság. Három esetben elmarasztaló döntés született, két ügyben még tart a vizsgálat. A többinél úgy látta a testület, nem történt etikai vétség az orvos részéről.

Olvasóink írták

 • 10. dr oetker 2008. április 28. 17:00
  „T. Kobain!
  mindkettő! a mentős a rokonom és a kórházban dolgoztam, ügyeletben, orvos(ok) mellett! szóval se pletyka, se mesemesemátka!”
 • 9. Kobian 2008. április 26. 10:49
  „Kedes Oetker.
  Netán mentőztél az Éger doktorral? Vagy az ügyeleten dolgoztál együtt az orvosokkal? Mert én igen, és egész más a tapasztalatom a dolgokról. Sajnos sokan csak pletyka szinten hallanak ezt azt, és egyből általánositanak...
  Mint a népmese. szájhagyomány utján terjednek a hirek:-)”
 • 8. dr oetker 2008. április 25. 12:41
  „Hah meg hahahh.
  A Magyar Orvosi Kamara elnöke az az Éger, aki anno mikor körzeti orvosként mentőzött is a diszpécseri információk alapján rangsorolta a mentőt hívó betegeket...nemnem! nem sürgősség alapján, hanem lakhely alapján...egy Lővérek városrész mindig prioritást élvezett.
  És akkor csodálkoztok, hogy milyen "beosztottak" tartoznak alá? ...
  Sopronban már sok orvos bizonyította, hogy leleketlen, lusta disznó ügyeletben...tudom, hogy bagó az ügyeleti díj, de basszus akkor tessék privát rendelni vagy váltani. ha ne nem tetszik, hogy mások reményt és segítséget várnak éjszaka vagy hajnalban, akkor húzzanak el a francba. És itt emelném ki azt a kevés kivételt, mert kevesen vannak, akik lelkiismeretesen, nem arrogánsan, pár jó szóval többet érnek el, mint bármely gyógyszerrel. Ilyen Sopronban Varga József sebész, aki foglakozásának etalonja.
  Sz*r ez az egész eü.rendszer ahogy van.”
 • 7. csabazs 2008. április 25. 04:37
  „Kedves av333!

  Tévedsz, a kórház az önkormányzathoz tartozik! feküdtél már a soproni kórházban? Én igen, és nem pénzéhes sarlatánokkal találkoztam! Amúgy a legtöbb orvos nem a Lőverekben él luxusvillában! Pletykálni sok mindenről és mindekiről lehet...

  Egyben igazat adok Neked, nincs az a pénz amennyiért egy műhiba következtében elhunyt beteg életét meg lehet fizetni! Én kevesellettem!”
 • 6. csabazs 2008. április 25. 04:30
  „Bocsánat az 5-ös hozzászólást sziszifusznak (3) szántam)!

  Európai 2!
  Egyik sem vagyok, csak véleményt mondtam! Te meg csak személyeskedtél!A topik nem erről szól!”
 • 5. csabazs 2008. április 25. 04:25
  „Európaii 2!
  Jogos amit írtál és köszönöm !”
 • 4. av333 2008. április 24. 22:40
  „Olyan hirek keringenek Sopronban, hogyha valaki bekerul a korhazba, mar egy fulfajassal is, rogton megoperaljak (allitolag szeretnek MINDENKIT megoperalni) illetve a masik pletyka az, hogy mindenkit a korhazban jol le kell fizetni.

  Talan ezt is ki kellene vizsgalni, talan tul sok a sebesz es az operaciok utan kapjak a penzeket a zsebpenz melle, hiszen a korhaz osztrak kezben van, es a bert valamibol ki kell fizetni, ugye. Na meg az orvosi muhibak, mint a bacsiban felejtett torlokendo - ugye a halalozasert csak 8 millio forintot kellett fizetni, es a korhaz fel volt haborodva. 8 millio egy ember elete?

  Felhaborito es erkolcstelen, penzehes sarlatanok, akik gondolom mind hatalmas luxus villakban elnek a Loverekben.

  Undorito!!!”
 • 3. sziszifusz 2008. április 24. 08:19
  „"nem-e", brrr, kedves csabazs: "nem az etnikai hovatartozásuk miatt küldte-e el" az -e mindig az ige után áll!! "asztán" helyesen aztán, bocs de ez mind ordító hiba!”
 • 2. Európai 2 2008. április 24. 06:56
  „Gondolom a tisztelt hozzászóló egyszerre pszichológus, etnikai szakértő és mellette még orvos is. Hogyan mondta Bástya elvtárs? Szerénység, Virág elvtárs! Amit a legjobban szeretek magamban az a szerénység...”
 • 1. csabazs 2008. április 24. 05:36
  „Egy darabig elvizsgálgatnak, asztán lesz ejnye-bejnye, s az orvos marad!
  Ilyen bunkó orvos ne menjen orvosnak...!
  Egy 16 éves kamasznál a pszihés tüneteket is illő lenne felismerni az orvosnak!

  Azt már csak félve írom le, hogy (név alapján) esetleg nem-e az etnikai hovatartozásuk miatt küldte el őket...?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kránitz: örülünk a pénznek

Sopron - Az RFT ülésén a nagyvárosok 900 milliós támogatáshoz jutottak, Sopron 600 milliót nyert… Tovább olvasom