Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Az örökség ünnepe bemutatókkal

Sopron - Ezen a hétvégén szervezi meg a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal a Kulturális Örökség Napjait. Számos tartalmas programmal, a nyilvánosság elől eddig elzárt épületek bemutatásával és ingyenes múzeumlátogatásokkal várják az érdeklődőket.
A hivatal Kolostor utca 13. szám alatti épülete bejárására nyílik lehetőség, itt örökségvédelmi vetélkedőt is szerveznek (a soproni reneszánsz épületek fénykép alapján történő felismerésével értékes díjakat lehet nyerni).

Kiállítás is nyílik, gyermekeknek és felnőtteknek játszóházat tartanak, szombaton 16 órától reneszánsz sütemények kóstolója és filmvetítés kezdődik.

Szombaton 16 órától Bódi Ottó a sopronbánfalvi hősi temető történetéről, 18 órától Veöreös András az itáliai reneszánsz építészetéről tart előadást.

Sopronban a Károly-kilátó és a Lábasház szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között tart nyitva. Utóbbiban „Reneszánsz életforma – reneszánsz formavilág" című időszaki kiállítás látható tárlatvezetéssel és játékos feladatokkal. Reneszánsz Sopron címmel belvárosi séta indul szombaton és vasárnap 10 órakor.

Tűztorony-látogatásra szombaton 10, 12, 14, 16, és 20, vasárnap 10, 12, 14 órai kezdettel nyílik lehetőség. Megtekinthetők a Seltenhofer műemlék harangok, a látogatás időtartama 20 perc.

A Körmendi-Csák-gyűjtemény és a Hajnóczy-ház 10 és 17 óra között látogatható. A Hotel Wollner 12 és 19 óra között tekinthető meg.

A Központi Bányászati Múzeum 10–18 óra között mutatja be a bástyakertet, melyben az Esterházyak zenepavilonja, valamint a régi soproni városfal egy része is látható. Az Erdészeti Múzeum 10-től 17 óráig tart nyitva.

A Soproni Horváth József-gyűjtemény 10 és 18 óra között tekinthető meg. A sopronbánfalvi hősi temető is csatlakozott a programhoz, itt 10 és 11 óra között várják a látogatókat.

Fertődön szombaton 10 és 18 óra között az Esterházy-kastélyhoz tartozó lovarda és tiszttartói ház eddig nem látogatható épületei mutatkoznak be. A Habakuk Bábszínház (Esterházy-kastély, pálmaház) Három a magyar igazság – Történetek Mátyás király korából című előadása látható szombaton 15 órától.

Fertőrákoson a győri püspökök palotája szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között látogatható.

Fertőszéplakon a Mindenszentek-templom, Szent Sír- és Szent Szív-kálváriák szombaton 9.30-tól 17, vasárnap 13 és 17 óra között látogathatók.

Újkéren a tájház-falumúzeum szombaton 10–19, vasárnap 13–19 óra között tart nyitva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges Távoli Világ

Sopron - Távoli Világ elnevezéssel új bort készített a Pfneiszl Pincészet. A Birgit Pfneiszl által… Tovább olvasom