Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Az Operabál nyitótáncát tanítja be

Vargha-Wéber Virág, a Bécsben élő fiatal soproni tánctanár is közreműködik a világhírű bécsi Operabál előkészítésében. A pompás estére – amelyet az osztrák televízió 20 óra 15 perctől közvetít – ma kerül sor.
Soproni származású táncpedagógus is kiveszi részét a ma esti nevezetes bécsi Operabál forgatagából: Vargha-Wéber Virág, mint a bécsi Elmayer-tánciskola tanára, Thomas Schäfer Elmayer úrral együtt készíti fel a nyitótánc résztvevőit.
– Idén több mint százötven ifjú pár lesz jelen az Operabál nyitányán – mondta a nemzetközi érdeklődéssel kísért estéllyel kapcsolatban Vargha-Wéber Virág.

– S hogy kikből lehetnek nyitótáncosok? Az alkalom előtt már egy évvel korábban fényképes önéletrajzot kérnek be a jelentkezőktől, a tánciskolában pedig azt is ellenőrizzük, ki mennyire jártas a balra keringőzésben. A próbákat február elejétől tartjuk, esetenként többórás gyakorlásról van szó. A mintegy háromperces nyitótáncra a fiatalemberek frakkban, a hölgyek hófehér estélyiben vonulnak fel. A koreográfiát Johann Strauss „Fest- Marsch", azaz ünnepi indulójára állítottuk össze úgy, hogy a fekete-fehér kontrasztok jól érvényesülhessenek.
Virág immár harmadik alkalommal vehet részt a bécsi Operabálon: – Először 1997-ben a szerencsének köszönhettem a belépőjegyet, amelyet ajándékba kaptam egy ausztrál üzletembertől. P az Operabál előtt – mint ilyenkor sokan mások – órákra járt a tánciskolába, ahol akkor már tanítottam, s ezzel honorálta igyekvésemet. A rá következő évben már a nyitótáncosok között szerepelhettem, egy német orvostanhallgató volt a partnerem. Idén pedig az a megtiszteltetés ért, hogy mint a tánciskola pedagógusa, részt vehetek a nyitótáncosok felkészítésében, betanításában.

Kapcsolodó melléklet >>
Báli szezon

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nők, eladható áruként

Becslések szerint az Európában zajló emberkereskedelem „nyeresége” felülmúlja a… Tovább olvasom