Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Az ónos eső szedi áldozatait: két baleset egy éjszaka alatt Sopronban

Egy Fiat Punto és egy teherautó szenvedett balesetet vasárnap késő este: mindkét kocsi vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

Fiat Punto gépkocsijával közlekedett Sopron belterületén a Kőszegi úton egy helyi illetékességű férfi 2012. december 23-án, 21.45 órakor.

Az Egerdi út kereszteződésnél balra kanyarodása közben az esőtől nedves úttesten megcsúszott, átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali sávon és a vízelvezető árokban állt meg.

Autója elejével egy gyalogos bejárati híd kőből kirakott támfalának csapódott.

A balesetet követően a járművezető a Soproni Erzsébet Kórházban jelentkezett, súlyos sérülései ellátásra.

Ugyancsak súlyos sérüléseket szenvedett az a járművezető is, aki 2012. december 23-án éjfélkor tehergépkocsijával okozott balesetet Sopronban, a Juharfa úton.

A helyi férfi járművével az úttest szélén szabályosan parkoló Volkswagen Jettának ütközött, mely az ütközés erejétől az úttestet szegélyező füves területre repült. Elejével egy fa törzsének csapódva állt meg.

A tehergépkocsi vezetője a balesetet követően elhajtott a helyszínről, ahova később, gyalogosan tért vissza, a rendőri intézkedés kezdetekor. Az ütközésben súlyos sérüléseket, orrcsonttörést szenvedett.

A Soproni Rendőrkapitányság mindkét baleset körülményeit vizsgálja.


A megváltozott útviszonyok figyelmesebb vezetést és felkészültebb autót kívánnak a forgalomban résztvevőktől.

Arra intik a közlekedőket – gyalogosokat és járművezetőket egyaránt,- hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket!

A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására!

A szitáló hó, az eső, a csúszós, vizes utak mindennapossá váltak. Szinte egész nap, de főleg éjszaka és a nappali órákban jellemző a fagypont körüli hőmérséklet.

A száraz és vizes utak hirtelen váltják egymást, mely különös óvatosságot és figyelmet kíván a volán mögött ülőktől.

A pára, a köd erősen rontja a távolságbecslő képességet, ezért a tárgyakat a valóságosnál távolibbnak látjuk.

Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.

Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg lehet előzni a gyalogos baleseteket, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége is váltotta ki.

Ebben az időszakban fokozott figyelemmel kell lenni a "zebrák", iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra!


Nyitóképünk illusztráció!

Olvasóink írták

 • 13. 1x2=? 2013. január 09. 15:10
  „12
  Örülök, hogy "itt vagy" Megkésve, de kivánok 1 szerencsés BOLDOG UJJJJJJJJ ÉVET!!!!!!! Mi Hegykön "buliztunk"”
 • 12. soproni 2012. december 31. 12:44
  „10. WeiseÖdenburg ! Lehet tudni,hogy mi történt? Reménykedjünk,hogy a Kisalföld lehozza a történteket. A soproniak szeretnének békességben élni,mint eddig.Nem kell nekünk az agresszió!!!!!!”
 • 11. WeiseÖdenburg 2012. december 31. 09:46
  „kb 20 percre rá elfogták a legényeket, csak ezt nem reklámozzák!
  Gratula a RENDŐRŐKNEK !!!”
 • 10. WeiseÖdenburg 2012. december 30. 20:55
  „Olvasónk írja:
  Az imént futottam bele kutyámmal egy remegő, síró nőbe, akinek éppen hívták a rendőröket.
  Az eset ismét a soproni Deák téren történt, ahol nem is olyan rég majdnem szurkáltak (és raboltak) az ideköltöztek(Q-bajnokok). Ha tehetitek, rakjátok ki a hírt, hogy mások is okulhassanak belőle!”
 • 9. soproni 2012. december 29. 11:48
  „rozsautcai! Ez meleg helyzet volt.Cseppet sem csodálkozom a reakciódon :)”
 • 8. rozsautcai 2012. december 26. 11:31
  „Sajnos van egy két meggondolatlan vezetö ilyenkor is.Most 24 én szembe kerültem a ködben egy kék Suzukival,vagy Forddal ,nem tudom pontosan.Mindenki ment szépen egymás után,de a legkisebb nem bírt magával ,végigelözte a sort és egyszer csak feltünt ,"mint szürke,illetve kék szamár a ködben"Üssétek be a keresöbe "Kék Suzuki a halál hirnöke 2012 12 24" Jó dolog az autós kamera ,nincs mellébeszélés ,ajánlom mindenkinek.Egyszer már a szomszédom öccsét kihúzta a szarból a kamerám.Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok.”
 • 7. Mankapunka 2012. december 25. 16:08
  „Igen iparos,akkor ilyenkor leszállsz a fékről,és tovább gurulsz,míg le nem lassulsz olyan tempóra,hogy meg tudj fordulni,vagy a kötkező utcánál balra,ha egy kis kerülővel,de a célodhoz jutsz.

  Szerinted ilyen még nem történ mással? Mintha most lenne ónos eső először hungarisztánban.”
 • 6. iparos 2012. december 25. 13:12
  „A okosoknak mondanám ( zoli76os)! Városon kívül az ötvenes tempó nem feltétlenül gyors. Viszont ha a sopron táblánál fékezel, hogy bekanyarodj balra és közben megcsúszol van, hogy esélyed sincs. Főleg ha hol le van fagyva hol csak vizes.”
 • 5. soproni 2012. december 25. 11:33
  „Tévednek,akik azt hiszik,hogy csak a nagyobb tempóval közlekedőkkel történhet meg hasonló.K.b.15 évvel ezelőtt egy útkereszteződésnél miután megálltam és elsőbbséget adtam , álló helyzetből indultam és kanyarodtam volna jobbra,de átcsúsztam az út bal oldalára úgy,hogy tehetetlen voltam az ónos eső miatt.Nem tudtam kivédeni,hogy ne csússzak neki egy ott parkoló autónak.”
 • 4. karakter 2012. december 24. 22:58
  „Nem akarták feltartani a forgalmat. És nem akarták az indokolatlan lassú vezetés hibáját elkövetni. Mert az indokolatlan lassú vezetés is veszélyes.”
 • 3. zoli76os 2012. december 24. 19:52
  „esőtől nedves úttesten megcsúszott, átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali sávon és a vízelvezető árokban állt meg.

  Na és miért ????
  Mert gyorsan ment, ennyi és nem több !!!”
 • 2. Mankapunka 2012. december 24. 18:59
  „Leírásból látszik,hogy valaki nagy gázzal ment abba a kereszteződésbe,kár az ónos esőre fogni a csóka helyi rutinját.”
 • 1. soproni 2012. december 24. 15:56
  „Közlekedjetek óvatosan,mert mindenkit hazavárnak! Boldog Karácsonyt a Kisalföld dolgozóinak és a kommentelőknek !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi Percek a soproni Jerevánon

A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata szervezésében idén is megrendezték az immár… Tovább olvasom