Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Az OLAF Sopronban is vizsgálódott

Az Európai Bizottság Csalás Elleni Hivatala (OLAF) Sopronban, továbbá a soproni önkormányzattal szerződésben álló Provital Zrt.-nél is helyszíni ellenőrzést tartott.

Az 1999-ben létrehozott Európai Bizottság Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az EU költségvetését károsító csalásokat, az uniós intézményekben előforduló korrupciós cselekményeket, súlyos kötelezettségszegéseket vizsgálja ki.

Információk szerint az OLAF több vizsgálatot is folytat hazánkban. Az elmúlt napokban Sopronban is jártak, valamint az önkormányzatnál 2008 óta közbeszerzési tanácsadói feladatokat ellátó budapesti központú Provital Zrt.-nél is.

Szerettük volna megtudni, hogy mit ellenőrzött az OLAF Sopronban, de a városházán ezzel kapcsolatban azt mondták, a vizsgálatokról általában csak az eljárások lezárultával érdemes információt közölni.

A Provital Zrt. vezérigazgatója, dr. Panácz István a Kisalföld megkeresésére elmondta, az OLAF hazai koordinációs irodája levélben kérte őket az együttműködésre, a helyszíni ellenőrzés és adategyeztetés május 11-én zajlott le. Az OLAF a Sopron TISZK Szakképzési-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. TIOP-3.1.1.-8/1-2008-0027 azonosító számú projektjét jelölte meg a vizsgálat tárgyaként.

– Az említett nonprofit kft. mint ajánlatkérő és cégünk
jogelődje, a Pro-Vital 2000 Kft. között 2009. július 9-én jött létre megbízási szerződés a megnevezett projekt közbeszerzési tanácsadói feladatának ellátására, az ajánlatkérő szakértői támogatására. A helyszíni megbeszélés során az OLAF munkatársai ezen eljárásokkal kapcsolatban kértek és kaptak szóbeli tájékoztatást.

- Megjegyezni kívánjuk, hogy az érintett eljárásokkal kapcsolatban senki nem kezdeményezett jogorvoslatot a Közbeszerzési Döntőbizottságnál és a hazai, európai uniós forrásokat ellenőrző, felügyelő intézményrendszer sem indított szabálytalansági eljárást – zárta dr. Panácz István.

Olvasóink írták

 • 6. LAZA 2012. május 23. 19:56
  „5.
  Talán egyszer megvilágosodik az elméje és ráébred arra a teljesen nyilvánvaló tényre,hogy egyetlen párt közvetlen vezetésében sincs annyi volt kommunista mind a fityeszében.A fúk származásáról nem is beszélve.Aztán a módszerek!
  Lukasenko is csak csettinteni tud!
  No lám milyen okos ötleteik vannak ezeknek a fideszes fiúknak.
  Levélben is lehet szavazni!
  Jé hát oda nem kell sem lakcim sem igazolvány mindössze egyetlen név az,hogy orbán!”
 • 5. Ovinkor 2012. május 21. 23:03
  „3. Csetneky 2012.05.21. 20:56
  Még csak humoros sem vagy. Élvezkedsz az ország lerohasztása láttán. "Mert nem tetszik a komcsiknak, libsiknek." - kb. ezzel véded ezt a bandát.

  Akinek egy csöpp esze van, hányingere van ettől a rendszertől.”
 • 4. Ovinkor 2012. május 21. 22:59
  „3. Csetneky 2012.05.21. 20:56
  A haverjaid.”
 • 3. Csetneky 2012. május 21. 20:56
  „"Ezek nem lopnak, talpig becsületesek, hiány nincs, adósság nincs"

  1. Mármint az olaf?

  Vagy esetleg az elvtársak???????????????????? :)”
 • 2. Figyelő2012 2012. május 21. 18:11
  „Végre valami történik!”
 • 1. Ovinkor 2012. május 21. 14:41
  „Ez csak valami kommunista összeesküvés lehet. Ezek nem lopnak, talpig becsületesek, hiány nincs, adósság nincs, újabb adókat sem vezettek be helyben, s tömeges leépítések sem voltak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kávészacskóból tárca

Újrahasznosított anyagokból kreált árukat is megtalálhattak a környezettudatos vevők, például… Tovább olvasom