Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Az MDF a kiskereskedőkért

Sopron - A soproni kiskereskedők fejlesztéseinek önkormányzati támogatását javasolja Nagy Tamás. Az MDF soproni elnöke kifejtette, több jogszabály is lehetővé teszi a kiskereskedők terheinek enyhítését.
– Ismét nehéz helyzetbe kerülnek a soproni kiskereskedők, hiszen rövidesen megnyílnak az új multicégek áruházai a Győri úton és környékén – mondta el Nagy Tamás tegnapi sajtótájékoztatóján. Az MDF soproni szervezetének elnöke azt is hozzátette, hogy a kereskedelem átalakulásával segítséget kell nyújtani azoknak a soproni kiskereskedőknek, akik már hosszú évtizedeken keresztül munkájukkal segítették városunk lakosságát és munkalehetőséget biztosítottak több ezer polgárnak.

– Javaslom, hogy a multicégek helyi adóbevételeiből származó, százmillió forintos pluszbevételből jussanak pályázati lehetőséghez azok a vállalkozók, akik fejlesztési hitelt kívánnak felvenni. A többlet-adóbevétel ötven százalékából a felvett hitel kamatait az önkormányzat vállalja át. Erre lehetőséget nyújt több jogszabály is, például kormányrendelet, illetve az európai közösségeket létrehozó szerződés szövegének egy bekezdése, mely megengedi, hogy a kis- és középvállalkozásokat százezer euró erejéig támogassa az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer forinttal kevesebbet adott ki az automata?

Sopron–Budapest - Egy soproni házaspár állítása szerint tízezer forinttal kevesebb készpénzt… Tovább olvasom