Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Az iváni takarékot is kirámolta volna a csapodi postarabló

Rövid időn belül elfogta a rendőrség a csapodi postarablás feltételezett tettesét. A pénz is meglett, a dolgozó nem sérült meg.


17 óra 10 perc

A rendőrök az adatgyűjtés során olyan információhoz jutottak, hogy hasonló személyleírású, gyanúsan viselkedő fiatalember járt a reggeli órákban az iváni takarékszövetkezetben.

A soproni nyomozók bravúros gyorsasággal jutottak el a férfi simasági otthonához. A 31 éves Vas megyei férfit lakásán fogták el, a posta kirablását követően, a déli órákban. Tagadta, hogy köze lenne a rabláshoz, ám a tények ellene beszéltek. Ruházatából a postáról elvitt 95 ezer forint és az elkövetésnél használt 16 cm pengehosszúságú konyhakés került elő. Az elé tárt bizonyítékok hatására végül beismerő vallomást tett.

15 óra 57 perc

- A rendőrség jól végezte munkáját, amelynek nagyon örülünk, bízunk benne, hogy a gyors és hatékony rendőri fellépésnek megfelelő visszatartó hatása lesz mindazokra akiknek hasonló dologra készülnek - nyilatkozta Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. - A postások és a posták biztonsága érdekében a Magyar Posta Zrt. minden elvárható intézkedést megtesz,  hogy pontosan mivel és hogyan védjük postáinkat és postásainkat, biztonsági szempontból nem adhatjuk ki.

A szóvivő hozzátette, a postások rendszeresen részt vesznek biztonsági jellegű  képzéseken, amely során megfelelő eligazítást kapnak arra is, hogy egy őket ért támadás esetén mi a helyes magatartás. Ebben az is benne foglaltatik, hogy már a támadás alatt  próbálják meg a szükséges lépéseket megtenni, amelyek a nyomozáshoz, az elkövető kézre kerítéséhez  nagy segítséget nyújthatnak.

15 óra 15 perc

Zöld esőkabátot és egy fehér bukósisakot viselő fiatal férfi lépett be hétfőn délelőtt fél tíz körül a csapodi postahivatalba. Az illető kést rántott elő, majd a pénzt követelte. Az ott dolgozó át is adott 95 ezer forintot. A férfi ezt követően elhagyta a helyiséget. A postai alkalmazott nem sérült meg.

A riasztott rendőrök perceken belül megérkeztek a helyszínre és elkezdték a nyomozást, az adatok rögzítését. Az alapos munkának köszönhetően a feltételezett 31 éves tettest kora délután elfogták. Majd előállították a Soproni Rendőrkapitányságra, ahol megkezdték a kihallgatását.

– Az elrabolt pénz is hiánytalanul előkerült – tájékoztatta portálunkat Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. – A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás alapos gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az egyébként csendes kistelepülés Csapod életét meglehetősen megzavarták a történtek. Az itt lakók megdöbbentek, amikor értesültek a posta kirablásáról.

– Megijedtem, hogy kirabolták a postát, hiszen ez bárkivel megtörténhetett volna – mondta el Cserpes Anna, az önkormányzat egyik alkalmazottja. – Hosszú évek alatt nem történt itt ilyen nálunk, ezért is lepődünk meg nagyon. Kis falu a miénk, ahol szinte mindenki ismer mindenkit. S ez az eset is rávilágít arra, hogy nagyon oda kell figyelnünk az értékeink védelmére.

14 óra 04 perc - A rendőrök rövid időn belül elfogták a rablással alaposan gyanúsított 31 éves férfit. A gyanúsítottat a Soproni Rendőrkapitányságon előállították, jelenleg is tart kihallgatása,  rablás bűntette miatt indul eljárás ellene - értesült portálunk.

Úgy tudjuk, az elrabolt pénzt is megtalálták a rendőrök.

Fotó: Magasi
Fotó: Magasi

13 óra 35 perc - Portálunk helyszíni információi szerint a rabló késsel fenyegette meg a posta alkalmazottját. A bűncselekmény hétfőn délelőtt fél 9 - 9 magasságában történt.

12 óra 21 perc - Csapodon jelenleg is zajlik a helyszínelés és a nyomok rögzítése. Információink szerint a településen lévő postát egy ismeretlen férfi rabolta ki.

A tettes bukósisakot viselt – erősítette meg információnkat Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Olvasóink írták

 • 3. pappe 2011. szeptember 19. 14:53
  „Sőt én is maflaságot írtam a "környékén" sem a legjobb. Az egyetlen - nyelvtanilag is - jó megoldás a "körül" lett volna. Tehát: fél 9 - 9 körül. Ennyi. :)”
 • 2. pappe 2011. szeptember 19. 14:43
  „"délelőtt fél 9 - 9 magasságában" Legalább hivatalos fórumokon ne írnák le ezt az oltári nagy bakit, hogy "magasságában"! Mondjuk a "környékén" lenne a helyesebb. Persze a mindennapi szlenges környezetben sokan használják az előbbi formulát, de az igencsak erőltetett az idővel kapcsolatban...”
 • 1. tricse 2011. szeptember 19. 13:50
  „Minden postai alkalmazottnak fegyvert kell adni,mondjuk altatólövedékest,hogy ne legyen vérengzés! Oszt kész! Mire felébred az illető már rajta a bilincs!:))
  Vagy mondjuk le kellene vágni az egyik kezét annak aki rabolt!
  Vagy mittomén,de legyen már rend!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

104 éves Elza néni, Sopron legidősebb polgára

Hétfőn újra benépesült Brandeisz Elza otthona. A Rózsa utcai lakásban 104. születésnapja alkalmából köszöntötték. Tovább olvasom