Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Az iskolák környékén festik először a zebrákat

Sopron - Gyakran történnek balesetek a zebrán. A biztonságos közlekedéshez az is fontos, hogy jól láthatóak legyenek az útburkolati jelek. A festésnél első helyen a gyermekintézmények környéke áll.

Sopronban a zebrákat számba véve széles a paletta, a frissen festettől a teljesen kopottig minden megtalálható. Fontos lenne, hogy valamennyi jól észrevehető legyen autóból is, ez ugyanis alapfeltétele a biztonságos közlekedésnek.


– Az elmúlt hetekben a közút garanciális munka keretében felújította a gyalogos-átkelőhelyeket a megye közúthálózatán 841 négyzetméteren, így Sopronban is. Elsőbbséget az iskolák környéke és a forgalmas zebrák élveztek. A munkálatokat ütemezzük, a festés közbeszerzést követően történik. Szeptemberben a megyében további 8500 négyzetméteren festjük át a gyalogátkelőhelyek jelzéseit, az útburkolati jeleket, a kerékpárutak környékét. A következő festés 2010 májusában várható, ekkor 18.700 négyzetméteren a terelő- és záróvonalakat frissítjük fel a megyében – mondta el portálunknak Légrádi Veronika, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

A nemrégiben még teljesen láthatatlan Győri úti zebra is megújult a napokban, heteken belül a többit is átfestik. Fotó: Magasi Dávid
A nemrégiben még teljesen láthatatlan Győri úti zebra is megújult a napokban, heteken belül a többit is átfestik. Fotó: Magasi Dávid

Olvasóink írták

 • 7. levi-levi 2009. augusztus 24. 22:42
  „Nagyon sokáig kértük, mit kértük könyörögtünk már ,hogy a Lehár F. elejére fessenek zebrát mert nem tudunk átmenni a Híd utcán a Pap rét felé . Végre kaptunk zebrát ,így is hamarosan megtörtént a baj a zebrán ütöttek el egy kisfiút!
  Feltúrták a híd utcát eltünt a zebra , most vajon meddig kell várnunk ,hogy megint felfessék? úgyanis az iskolához oda is kell érni -
  Sajnos ezt a város részt a rendörök nem ismerik, mert erre rendört nem látni, a Leháron a hosszu egyenesen hiában van kint a 30-as tábla az autók 100-al simán száguldoznak.
  A Mészverem utcáról nem is beszélve életveszélyes ,félig elkészült járda , 9 éve várjuk a befejezést, majd a válsztások elött megint lesz igéret ,aztán elfelejtik!- addig mig nem történik komoly halálos baleset , ez évben eddig csak két baleset volt , az állapotokhoz képest nem is rossz arány! Új lakópark épült sok kisgyerek , busz megállóhoz sajnos csak ezen az úton tudunk közlekedni ,jó lenne ha valaki illetékes végre megnézné milyen körülmények között teszük minden nap.”
 • 6. Intel 2009. augusztus 24. 20:51
  „Mikor a rendőrség keményebb akkor pedig háborog mindenki....”
 • 5. Totyis 2009. augusztus 24. 20:50
  „Remélem a soproni polgármester kimegy Ausztriába és megnézi hogyan kell felfesteni és kivilágítani a zebrákat! Mert ahogy kinéznek a gyalogátkelők Sopronban az nevetséges!!! Jó lenne hallani hogy európai színvonalú zebráink lennének! Csak a piknik 1%-át költené a városvezetés a zebrákra és akkor talán lesz...”
 • 4. Hozzászóló 2009. augusztus 24. 09:20
  „Nem csodálom, hogy félnek lelépni az idősebbek, az autósokra ugyanis egyáltalán nem jellemző, hogy meg akarnának állni. A múltkoriban a felezőn már túl voltam és az idiótája még mindig elémvágni és kikerülni akart, ahelyett, hogy megállt volna.”
 • 3. Sz.Beatrix1975 2009. augusztus 24. 08:39
  „Imádom a zebrákat, de főleg a zebránál álló gyalogosokat. Mindig megállok, ismétlem, mindig. De hogy több másodpercen keresztül kell ott állnom, mire észrevesz a gyalogos, arra mindig bepipulok. Szegények biztos félnek, hogy ha lelép elütöm? És ha már a kreszt említetted kedves tűzmanó, én a kreszben azt tanultam, hogy ha az egyik oldalon a zebránál megáll 1 autó, a szemközti sávban közlekedő autósnak is kötelező megállnia. 10ből 8 autós ezt biztos nem tanulta.”
 • 2. tűzmanó 2009. augusztus 23. 18:22
  „Ha valaki ismeri a kreszt, akkor nem csinál ebből cikket. Hanem inkább abból , hogy mennyi autós figyelmen kívül hagyja a közlekedési táblákat, vagy -lámpákat, amelyek kizárhatják az útburkolati jeleket. Sopronban semmi sem megy a szabályok szerint, mert mindeki a sáját nézetei alapján vezet. Ezekhez nem kell útburkolati jel, hanem jó fellépésű közlekedési rendőr.”
 • 1. falcobiarmicus 2009. augusztus 23. 10:00
  „Kérjük, hogy ne feledkezzenek meg a HÍD u.-i gyalogátkelőkről sem (Pap-rét és a könyvtár környékén)
  Ugyanis amióta nincs felfestve kész életveszély a Híd utca.

  Köszönjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázan maradtak kollégium nélkül

Sopron - Egy-két hét és megérkeznek az egyetemisták Sopronba. Több ezren tanulnak a városban, őket… Tovább olvasom