Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Az iroda az ingázókat is segíti

Sopron - Az ingázókat is segíti majd információkkal az a jogsegélyiroda, amelyet a „Jövő a határtérségben" program keretében Sopronban nyitnak meg januárban.
A kimutatások szerint közel húszezer munkavállaló dolgozik Ausztriában, közülük tízezer Burgenlandban. A kint dolgozók mintegy kilencven százaléka fizikai munkát végez, főként az építőiparban, a mezőgazdaságban, a vendéglátásban. A „Jövő a határtérségben" elnevezésű projekt keretében januártól számukra is segítséget nyújt a Sopronban, Sárváron és Nagykanizsán nyíló jogsegélyiroda.

Egyelőre még a tervezés időszakát éljük, keressük a megfelelő irodahelyiséget és a megfelelő főállású kollégát – tudtuk meg Tóth Eszter projektvezetőtől, aki azt is elárulta, a Burgenlandban dolgozók továbbra is az ausztriai irodákban kaphatnak részletes és mindenre kiterjedő információkat, de az újakban is a segítségükre lesznek. A magyarországi irodák azonban elsősorban a hazai elhelyezkedésben próbálnak majd meg segíteni és terveik szerint jogi tanácsadást is nyújtanak majd.

A projekt az osztrák szakszervezet, az ÖGB Burgenland és a magyar partner, az MSZOSZ közös programja. Célja, hogy határon átnyúló együttműködési hálózatot alakítson ki az osztrák és a magyar érdekképviseleteknek, valamint széles körű információs és tanácsadó szolgáltatásokat végeznek. A jogi és munkaügyi tanácsadás mellett kétnyelvű kiadványokat is készítenek, és olyan szakembereket képeznek, akik a munkavédelem területén is segítségére lehetnek az ingázóknak.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2008. október 08. 07:01
    „Eső után köpönyeg, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmet forgattak az 1921-es felkelésről

Ágfalva–Harka - Negyvenperces dokumentumfilmet forgattak Ágfalván és Harkán a Rongyos… Tovább olvasom