Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Az ipari park kétharmada betelt

A június elsején megalakult Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. öt céget olvasztott magába, s hozzáláttak egy 18 hónapos program alapján az új szervezet kialakításához.
A korábbi városüzemeltetési kft., a Sotáv, az ingatlankezelő kft., az ipari park kft., valamint a holding alkotja a város vagyonkezelő szervezetét.
– Június elsejével nyílt meg a lehetőség, hogy elkezdjük a korábbi cégek erőforrásainak – az eszközöknek és a munkatársaknak – az átcsoportosítását, vagyis annak a szervezetnek a kialakítását, amelyet korábban elterveztünk – mondotta Beck György vezérigazgató. – Ez alapvetően egy divíziószintű felépítés, amelynek az alapja, hogy egy-egy ilyen részlegbe egyféle tevékenység kerüljön, kiküszöbölve a korábbi átfedéseket.

A szervezet egy tizennyolc hónapos menetrend mentén alakul ki végleg, hiszen rengeteg tevékenységet kell az új szisztéma alapján újraszervezni, nem beszélve 450 ember átirányításáról, új feladatra állításáról, vagy a régiben való megerősítéséről. A fontossági sorrendben az első volt az egységes pénzügyi-számviteli rendszer kialakítása. Június elsejétől a korábban különböző cégeknél ilyen területen dolgozók egy szervezetbe kerültek. Volt leépítés is, úgy, hogy ebben az évben öten mennek nyugdíjba, helyettük viszont csak kettőt veszünk fel. Azonban ez még mindig átmeneti állapot, mert a szervezeti átalakulással együtt vezetünk be egy integrált vállalatirányítási rendszert.

„ A folyamat végén eljutunk az egységes lakossági számlázásig és az egyablakos ügyfélszolgálatig, addig, hogy a hozzánk fordulókat európai módon tudjuk kiszolgálni."

– Fontos, hogy a költségkimunkálásunk és költséggyűjtésünk is egzakt lesz. Ez azt jelenti, hogy minden bérlakásra vonatkozóan pontos adataink lesznek, például arról, mikor volt felújítás, mennyibe került, mikor volt panasz, mennyi a rezsije. Két év múlva meg tudjuk mondani, hogy az adott lakás mennyibe kerül a városnak. Ma még nagyon távol állunk ettől.
A vezérigazgató hozzátette még: az igazgatóság döntése alapján belső pályázatot írtak ki a divíziók vezetésére. A cég minden dolgozója indulhatott. Már megtörtént a pályázatok kiértékelése is. A korábbi cégvezetők kaptak bizalmat, változás csak az ipari park kft. vezetésében történt.

– A előző igazgatónő nem is pályázott, mert munkaviszonyát nem hosszabbítottuk meg, de úgy gondolom, tisztességesen váltunk el – folytatta Beck György. – Ha már az ipari parknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy az inkubátorház kihasználtsága megfelelő, csak három üres irodánk van, de három céggel tárgyalunk. Az ideális az lenne, ha tizenöt kezdő vállalkozás lenne nálunk, jelenleg tíznél tartunk. A parkban a rendelkezésre álló 16 hektáros terület kétharmadát már értékesítettük. Csupán három olyan ingatlanunk van, amelyekről még tárgyalást sem folytatunk. Ettől függetlenül lassan azon kell gondolkodnunk, miképp bővíthetnénk. A gondunk viszont, hogy mi lesz azokkal, akik esetleg nem teljesítik a hároméves beépítési kötelezettséget. Az első határidők ugyanis lassan lejárnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét megloptak egy nyugdíjas asszonyt

Sopronban az áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat azok a bűnözők, akik százezer forintot… Tovább olvasom