Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Az illegális lerakók nagy részét felszámolták

Sopron - „Legyél te is a Föld barátja!” elnevezéssel háromnapos környezetvédelmi napot tartanak Sopronban. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a lakosság figyelmét.
Ülésezett kedden a soproni városházán a hulladékkommandó. A megbeszélés fő témája a jövő héten a Kolostor utcában tartandó környezetvédelmi nap volt. Május 30. és június 1. között az utcában sátrakat állítanak fel, ahol a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. a Legyél te is a Föld barátja! elnevezésű programsorozat keretében mutatja be a lakosságnak a kidobott hulladék útját, a szelektíven gyűjtött hulladékból készült tárgyakat. A gyermekek kipróbálhatják a kukásautót, a felnőtteknek pedig előadásokat tartanak. Lesz még bábszínház, játékos vetélkedő.

A tegnapi összejövetelen elhangzott, a kommandó idén is folytatja tavaly megkezdett munkáját. Koszta László, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, egy évvel ezelőtt az illegális lerakókból havonta mintegy ötszáz köbméter szemetet gyűjtöttek össze, idén már csupán harmincat. Ez azt mutatja, hogy jelentősen javult a lakosság környezettudatossága.

Olvasóink írták

 • 4. FREDDY/S 2008. május 21. 16:24
  „Ha a kupak nélkül helyezik be a palackokat, akkor könnyebben tömörödik.
  Különben a kupakokat külön kellene gyűjteni a nemes cél érdekében, nemde...”
 • 3. stef 2008. május 21. 10:58
  „Ha összetaposnánk a palackot, több férne a konténerbe! Minap is látom, hogy 1 úr egy egész csomagtartónyi PETet gyömöszköl (ami önmagában dícséretes), de miért nem jött rá, hogy térfogatának tizede kell csak, ha összetiporjuk?!!”
 • 2. szelektív gyűjtő 2008. május 21. 09:43
  „Állandóan arról beszél Koszta hogy milyen fontos a szelektív hulladékgyüjtés.Mikor fog oda eljutni ,hogy a megtelt konténereket időben el is viszik?A Jereváni lakótelepen a Tesco elött rendszeresen hegyekben áll a konténer mellett az üres palack mert nem viszik el.Néha szét kellene nézni a vezetőknek hogy miről is beszélnek,nem csak nyilatkozni kellene,és tettekkel bizonyítani hogy tesznek is valamit.”
 • 1. Kommandó 2008. május 21. 07:41
  „Hétvégén a Lokomotiv előtti szemétgyűjtő áldatlan állapotáról
  személyesen kellett volna meggyöződni. Európai környezetbarát
  szemét tárolók kiüritésének hiányáról.
  A szél az egész környéket beterítette szeméttel.Hol volt a kommandó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fővárosban is látható lesz a rabok tárlata

Sopron–Sopronkőhida - Az „Alkotások rácsok nélkül" című soproni kiállítás sikerére… Tovább olvasom