Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Az FC Sopron jövője a tét

Sopron - Kiesőhelyen várja az FC Sopron a bajnokság következő fordulóját. A labdarúgás barátai nemcsak az eddig látott harmatos szereplés miatt aggódnak, hanem féltik a klub jövőjét s a város pénzét is.
Egy viharos, inkább botrányoktól hangos időszakán van túl a soproni minőségi labdarúgás. Vízer László Máriusz távozásával azonban – eddig – nem oldódtak meg a gondok, a csapat pedig egyre lejjebb csúszik a tabellán. Az olasz befektetők nem túl közlékenyek, az elmúlt hetekben szinte semmilyen hír nem szivárgott ki az egyesület helyzetéről, terveikről, szándékaikról. Ez azért is érdekes, mert információink szerint a vételárat még nem fizették ki az előző főtulajdonosnak – erre a szerződés szerint csak jövőre kerül sor –, így aztán elvben az sem lehetetlen, hogy visszaszáll az üzletrész Vízer László Máriuszra.

Az új tulajdonosok persze nincsenek irigylésre méltó helyzetben, hiszen a csapatot működtető kft.-nek sok az örökölt tartozása, s nem csak a játékosok felé. Hogy mennyi, ezt üzleti titokként kezelik, de biztató, hogy a játékosok már kaptak pénzt. A kft. stabilizálása, a tartozások kiegyenlítése azonban csak az egyik része a dolognak. A másik, hogy a jelenlegi játékosállománnyal – az eddigi eredmények alapján – nincs sok esély a bennmaradásra, tehát ha az új befektetők komolyan gondolják soproni szerepvállalásukat, akkor a téli szünetben meg kell erősíteniük a keretet. Akik esetleg úgy gondolják, hogy mindez csak a klub és a főtulajdonosok ügye, azok tévednek. Tévednek, mert az önkormányzat kisebbségi tulajdonosként – támogatva a labdarúgást – évente 35 millió forintot utal át, s a stadion használata is ingyenes. Kérdés persze, mit tehet a város annak érdekében, hogy megváltozzon a helyzet, s a jövőben is lehessen profi labdarúgás Sopronban.

– Az önkormányzatnak korlátozottak a lehetőségei, ez azonban nem azt jelenti, hogy tétlenül szemléljük az eseményeket – jelentette ki Abdai Géza sportért is felelős alpolgármester. – Az új befektetőkkel folyamatosan tárgyalunk, legközelebb ezen a hétvégén. – Addig, míg vállalt kötelezettségeiket betartják, nincs mit számon kérni rajtuk. Legutóbbi beszélgetésünkkor az ígérték, december végéig a klub összes tartozását kiegyenlítik, a bajnokság téli szünetében pedig megerősítik a játékosállományt. Információim szerint a játékosok fizetésük egy részét megkapták, s a következő napokban újabb összeghez jutnak.

Az alpolgármester elmondta még: a város abban érdekelt, hogy egy jól működő és stabil klub legyen az FC Sopron, ahol nyugodt körülmények uralkodnak, a csapat pedig jól szerepel a Soproni Ligában.

Olvasóink írták

  • 1. szurkoló 2007. november 04. 15:09
    „Még jó, hogy az Abdai a mccs szünetében arra a kérdésre váalszolva, hogy miért hagyják veszni a soproni focit,e zt a szégyent, ami történik vállat vonva a miért nem vette meg, eladó volt!!! kijelentést tette. Kezet foghat velük Abdai..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszólító cédulák a sírokon

Sopron - Mindenszentekkor és halottak napján a soproni temetőkben is találtak az elhunytak… Tovább olvasom