Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Az év végéig tizenkét telepet számolnak fel

Régió - Mintegy 385 millió forintból tizenkét Győr-Moson-Sopron, illetve Vas megyei folyékony hulladék lerakó telepét rekultiválja a Florasca Környezetgazdálkodási Kft. A támogatási szerződést ma írják alá.

Évek óta húzódik a soproni Florasca Környezetgazdálkodási Kft. egykori folyékony hulladék lerakóink a felszámolása. A cég önerőből nem tudta finanszírozni a rekultiváció költségeit.

A cég a közelmúltban az Új Magyarország Fejlesztési terv keretében 327 millió forintos támogatást nyert el. A pályázati kiírás szerint 15 százalékos önrész, ez esetben 57 millió forint szükséges. A támogatási szerződést ma írják alá Sopronban.

– Győr-Moson-Sopron, illetve Vas megyében májusban, illetve márciusban kezdődhet el a tizenkét telep felszámolása – tájékoztatta a Kisalföldet Fullajtár István a Kft. ügyvezető igazgatója. – A rekultiváció két és fél hónapig tart, egyszerre két lerakó felszámolásán dolgozunk. Így a tervek szerint a munkával az év végig végzünk. Ez követően három-öt évig tart a megfigyelési időszak, ennek végén döntenek majd a hatóságok, hogy szükségesek-e újabb beavatkozások.

Fullajtár István hozzátette, Vas megyében három telep felszámolása nem fért bele a mostani projektbe. Az ártalmatlanítás költségeire várhatóan még idén újabb támogatási pályázatot adnak be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három és fél millió forint az árok szélén

Fertő-part - Bár tavaly közel 3,5 millió forintból végeztek karbantartást a Fertő-parti út Hidegség… Tovább olvasom