Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Az EU támogatja

Az utóbbi években régiónkban is egyre népszerűbb az őshonos háziállatok tartása. A régi fajták újbóli elterjedését az európai uniós programok is ösztönzik, így a csatlakozást követően a regisztrált gazdálkodók valószínűleg az eddiginél magasabb támogatáshoz juthatnak.
A Fertő mente és a Hanság évtizedekig elhanyagolt, elgyomosodott füves élőhelyeit szürkemarha-, bivaly- és rackajuh-legeltetéssel, illetve rendszeres kaszálással igyekszik rendbe hozni a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatósága, mondta el a Kisalföldnek dr. Kárpáti László igazgató.

E tevékenység alapvetően a védett életközösségek megőrzésére és fenntartására irányul. Az eddigi, őshonos háziállat-állományra vonatkozó támogatási rendszer változóban van, az állatok száma után járó kiegészítést egy másik támogatási forma váltja fel.

Az igazgatóság e tevékenységét tekintve az EU regisztrált gazdálkodója, így valószínűleg újabb és az eddigieknél jelentősebb támogatásokhoz juthat hozzá. Ebben a rendszerben a vidék megtartása érdekében a szürkemarha-tartás gazdaságossá válik. Ezt mutatja a magyar tenyésztők várakozása is, hiszen az utóbbi évtizedekben egyedül e fajta állománya növekedett országosan, tette hozzá az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil segítség a soproni kórháznak

Az idős és magatehetetlen betegek ápolását és gyógyítását segítő, elektronikusan vezérelhető… Tovább olvasom