Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Az erdő birtokosainak érdekeit védik

A kormány közvetlen szakmai tanácsadó testülete, az Országos Erdő Tanács új elnököt választott dr. Lakatos Ferenc soproni professzor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar dékánja személyében.

– Hazánk területének több mint huszonegy százalékát borítja erdő. Ennek nagyobbik hányada állami kézben van, de közel fele magánerdő több százezer tulajdonossal. Jelentős részük csekély, pár száz négyzetméteres erdővel rendelkezik, de akadnak jóval nagyobb erdőbirtokok is – összegezte a hazai erdészet jellemzőit dr. Lakatos Ferenc, a 2010-ben létrehozott Országos Erdő Tanács most megválasztott új elnöke.

Hozzátette: legfontosabb feladatának azt tartja, hogy összhangot teremtsen az erdőhöz kapcsolódó közérdek és az erdőgazdálkodási érdekeltség között. Az erdőtanácsban a minisztériumok, a magánerdő-tulajdonosok, érdekképviseleti vagy civil szervezetek által felvetett kérdések közös megoldására nyílik lehetőség.

Az új elnök szerint a 2009-es erdőtörvény módosításának előkészületei is időszerűek. A várható változtatások közül kiemelendő, hogy javasolják az erdészeti szakirányítás támogatásának visszaállítását a magánerdők működésének optimalizálásához. A további tervek között szerepel az erdészeti felsőoktatás helyzetének értékelése is.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerepben az ikertesók Ágfalván: mosolygó arcok mindenhol! - képgaléria

Az egész napos, színes kavalkádban megtartották az Jövő év ikerarca versenyt is, amelyen… Tovább olvasom