Kisalföld logö

2018. 10. 15. hétfő - Teréz 11°C | 21°C Még több cikk.

Az erdélyi kóruséneklés küldetését teljesítik - videó

Az erdélyi kóruséneklés küldetését teljesítik - videó fertődi Esterházy-kastély díszudvara különleges, egyedi helyszíne volt az előadásnak.
A sepsiszentgyörgyi Pro Musica Kamarakórus lépett fel az Esterházy-kastély díszudvarán. A magyar és nemzetközi kórusirodalom legjelesebb szerzőinek műveiből válogattak, nem mindennapi élményt szerezve a hallgatóságnak.
 Az 1995-ben alakult kórus a zene, a közös éneklés küldötteiként járták be a Kárpát-medence magyarlakta, határon túli vidékeit.
Koncertet adtak már a Felvidéken, a Vajdaságban, ezúttal az Őrvidékre is ellátogattak, hogy az Ausztria területén élő magyar (és nem csak magyar) közösséget is megörvendeztessenek műsorukkal. Fertődre a bécsi koncertjüket követően érkeztek. 

Sipos Zoltán, az együttes vezetője elmondta, fontosnak tartják a zene erejében rejlő lehetőséget, amely összehozza a közösségeket. A turné szervezése során a kóruséneklés iránt elkötelezett közösségeket keresik. Tapasztalatuk az, hogy a zene útján mindig megtalálják az erre fogékony, értő közönséget, akik így megtapasztalhatják azt a szellemi, lelki feltöltődést, amit a zene, a közös koncertélmény ad.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem működött a klíma a GYSEV Budapest-Sopron járatán, kártérítést kérhetnek az utasok

Nem működött a klíma a GYSEV Budapest-Sopron járatán, kártérítést kérhetnek az utasok
Olvasónk jelezte, hogy a nagy hőségben az InterCity-kocsikban nem működött a klíma, nem először.… Tovább olvasom