Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Az építőipar recessziója ellenére jól teljesített Velux

A Magyarországon összesen 6,5 milliárd forint értékben beruházó vállalat árbevétele 2012-ben 30,8 milliárd forint volt.

Az építőipari szektor tartósan nehéz helyzete ellenére, a tetőtéri ablakok piacának vezető pozícióját megőrizve a VELUX Magyarország Kft. árbevétele 2012-ben megközelítette a 31 milliárd forintot. A korábbi évhez képest ez az eredmény mindössze 2,3 százalékos csökkenést jelent.

A kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadójaként a vállalatnak – a munkaerőpiacot is érintő negatív hatások ellenére – 2012-ben is sikerült szinten tartania munkatársai létszámát, amely továbbra is meghaladja az 1000 főt.

A tavalyi évben a vállalat jelentős, az előző évhez képest közel háromszoros, több mint 3,8 milliárd forintos beruházást hajtott végre. A tetőtéri ablakok új generációjának gyártására történő átállás költségei 2 milliárd forintot tettek ki 2012-ben, a vállalat összesen 6,5 milliárd forint értékű beruházást tervez ennek kapcsán.

A hazai projekt a VELUX Cégcsoport világszintű, intenzív fejlesztési programjának része: a 2012-es pénzügyi évben két új termékcsoportot vezetett be a Cégcsoport, a már jól ismert tetőablakok új generációját, valamint a moduláris felülvilágítók új termékcsoportját.

A tetőtéri ablakok új generációjának gyártását 2013. elején kezdte el a VELUX Magyarország Kft. a fertődi gyáregységében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzváltást színlelt, lopott, ököllel ütött nőt a trükkös tolvaj Sopronban

A soproni rendőrök elfogták a 45 éves székesfehérvári férfit. L. Győzőt ismerőse bújtatta szanyi otthonában. Tovább olvasom