Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Az én városom

Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulója tiszteletére a Soproni Képzőművészeti Társaság „ Az én városom ” címmel pályázatot hirdetett. A beérkezett művekből nyílt kiállítást a hétvégén nyitották meg.
A Várkerület Galériában egy gombostűt is nehezen lehetett volna leejteni, amikor a Soproni Képzőművészeti Társaság nevében Keresztény Richárd üdvözölte a megjelenteket. Kovács Kriszta zenetanár és Fodor Gábor fuvolaművész gyönyörűen előadott zeneszáma és Hanzséros Ágnes szavalata alatt is nagy sebességgel jártak a legyezőnek hajtogatott papírlapok. – Másfél percre elegendő levegő van a teremben – jegyezte meg a tárlatot megnyitó polgármester is. Ennek ellenére a nagy számú érdeklődő nem tágított: mit sem törődve a forrósággal és a páratartalommal, a kiállító művészek és a rájuk, és alkotásaikra kíváncsi látogatók örültek egymásnak és az alkalomnak.

– Sopron 725 éve szabad királyi város, s e rangot lakói hűségének köszönheti. Ma is sok hűséges polgára van a városnak, köztük képzőművészek, akik Isten adta tehetségükkel élve alkottak maradandót Sopronról, Sopronnak – mondta többek között dr. Gimesi Szabolcs polgármester.

A tárlat létrejöttének hátteréről Keresztény Richárd mondta el, hogy a Soproni Képzőművészeti Társaság negyvenhét tagja közül huszonnégyen harmichat alkotást adtak be a pályázatra, s harmincnégy fel is került a falakra. Közülük az önkormányzat díját a fiatal Gyimóti Zsuzsa kapta, a jubileumi díjat Tóth Zoltán, az „ Én városom " -díjat pedig Grabner József. Még két díj gazdára vár, az egyiket maguk a kiállítók szavazzák majd meg, a másikat pedig a közönség választja.
A tárlat legnagyobb tanulsága, hogy az itt élő és alkotó képzőművészek nagy-nagy szeretettel viseltetnek Sopron iránt. A különböző technikával készült alkotások szinte mindegyike a város valamely jellegzetes részletét örökítette meg. S ha csak egyetlen részletet is vittek aprólékos gonddal a vászonra, abban is benne van a kerek egész: Sopron és a város tisztelete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félbemaradt tervek

Péntekre készült el az a tervjavaslat, amely alapján a Hotel Sopron melletti társasház sorsáról… Tovább olvasom