Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Az embert keresik a művésztáborban

Sarród–Hidegség - Változatos helyszíneken és változatos technikákkal ismerkedhetnek meg a Ferenczi-tábor lakói. A művésztelep szellemiségének központjában az ember és a lélek áll.

Nagykorú lett a sarródi székhelyű Ferenczi-alkotótábor, idén immár 18. alkalommal nyitotta meg kapuit a művésztelep. Az alkotók változatos technikákkal ismerkedhetnek meg az elkövetkezendő napokban. Az alkotás az első napon Hidegségen Grubits János ˝pajtájában˝ zajlott.

– Évről évre visszajárok, ám odahaza is gyakran festek és rajzolok – mondta el a soproni Vessző Kata. – Kerékpárral járok a táborba, így nem csupán lelkileg, hanem testileg is feltöltődöm. Vártam már nagyon, hiányoztak a barátaim. Az akvarell- és a pasztellfestészet megismerése lesz idén a témakör, kíváncsian várom, miként sajátítjuk el ezt az új technikát.

A sarródi Vámosi Ferenc második alkalommal alkot a művésztelepen. Elsőéves hallgató és grafológusnak tanul. Saját bevallása szerint grafitrajzban a legjobb. Az egyik nagy munkája most az, hogy megrajzolja a sarródi kegyhelyet. Az elkészült művel pályázatokon szeretne részt venni.

A művésztábor résztvevői Hidegségen, Grubits János ˝pajtájában˝ is alkottak. Fotó: Magasi Dávid
A művésztábor résztvevői Hidegségen, Grubits János ˝pajtájában˝ is alkottak. Fotó: Magasi Dávid

A szellemi tanulás teljessége megkívánja más önkifejezési ágak ismeretét is.
– Táborunk szellemiségének középpontjában az ember, illetve a lélek áll – fogalmazott Rujaveczné Ferenczi Katalin, aki az édesapja örökségét gondozza tovább, és lelkesen szervezi a művésztelepet. – Bősze Balázs hittanár, valamint Zsirai László költő is tart majd estet. Valljuk, hinni kell valamiben, legyen az vallás, önmagunk vagy másfajta hit, ám mindezt alázattal tegyük. A képzőművészet mellett más ágak felé is nyitunk, hiszen így lesz teljes, kerek egész a szellemi tanulás.

Rujaveczné Ferenczi Katalin hozzátette, a vezetőtanár idén is Fejér Zoltán. A tábornyitó kiállítás mától a sarródi Kócsagvárban látogatható, a zárótárlatot pedig augusztus 2-án, a helyi Ferenczi művelődési házban nyitják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül az Áttörés

A Reneszánsz Kőfaragó Zrt. munkatársai már elkezdték a Melocco Miklós Áttörés című… Tovább olvasom