Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Az első nap csúcs VOLT

Hatalmas érdeklődés kísérte a megasztárok bemutatkozását, zsúfolásig telt a nagyrét a Sopronban megkezdődőtt Volt Fesztiválon.

Ellepték a VOLT Fesztiválra érkezők a soproni Lövér kempinget, a kapunyitás után néhány órán belül elfogyott a sátorozásra alkalmas utolsó talpalatnyi hely is. Négy órától kezdetét vette a koncertek sora egészen hajnalig. Hatalmas érdeklődés kísérte a megasztárok bemutatkozását, zsúfolásig telt a nagyrét.

A fesztiválhangulat már a vasútállomáson eluralkodott, mikor tegnap megérkeztek a VOLT látogatóit szállító szerelvények. A Lövér kemping előtt a délre meghirdetett kapunyitás ellenére már fél tízkor minden várakozást felülmúló, hatalmas tömeg tolongott. Pár óra alatt elfogyott az összes sátorhely, a kemping faházait már hónapokkal ezelőtt lefoglalták és megteltek a soproni kereskedelmi szálláshelyek is, a kollé-
giumoktól a sokcsillagos szállodákig. Az idei bulira Magyarország legtávolibb szegleteiből és külföldről is sokan érkeztek, a négy nap alatt hatvanezer látogatóra számítanak.

Az idei VOLT Fesztivál annyiban tér el a korábbiaktól, hogy minden van, ami „VOLT", csak sokkal nagyobb és több. Bővítették például a büfék kínálatát, az árak – a gyakorlottabb fesztiválozók szerint – még alatta maradnak például a Sziget árainak. Csapolt Sopronit 270-ért, dobozost 290-ért árulnak, igaz, utóbbival állítólag valamit nyerhetünk is. Aki Heinekent inna, annak jobban ki kell nyitnia az erszényét, azt ugyanis 420-ért lehet beszerezni. Az ételek kínálata is széles, a teljesség igénye nélkül: a sima hot dog 380 forint, a lávakövön sütött 400. A hamburger 480, a kolbász 620. A hagyományos fesztiválételeken kívül lehet például rántott sajtot, gulyáslevest és egyéb frissensülteket is kapni. Persze pizzát, lángost, kürtőskalácsot, sőt – sokak megelégedésére –,  még aszalt gyümölcsöt is árulnak.

A soproni nagyszínpad „kiköltöztetésével" nőtt a rét befogadóképessége, ugyanúgy, mint a többi programhelyszíné, és több a zuhanyzó, illetve vécé is. A fesztiválon idén is lehetőség van véradásra, valamint – most először – szelektív hulladékgyűjtésre.

– Sopronból Budapestre költöztem, de a VOLT-ra mindig visszajárok – mondja a 24 éves Török Zoltán, aki a sátorépítés közben azt is elárulja, tanulva a korábbi évek tapasztalatából, felfújható, „többfunkciós" gumifotelt is hozott.  – Azért jók ezek a fesztiválok, mert sok emberrel meg lehet ismerkedni, akikkel ha máshol nem, itt – vagy más hasonló rendezvényen – újra találkozunk. Tavaly komoly elszántságot igényelt a sátrazás, idén viszont állítólag végig jó idő lesz.

– Én úgy vettem észre, hogy a nyári fesztiválokon – zenei ízléstől függetlenül – bármelyik zenekar koncertjét lehet élvezni – teszi hozzá a 22 éves Polgár Péter. Ő szintén legalább hat alkalommal járt már a fesztiválon. – A mai programból leginkább a japánok, a Kyoto Jazz Massive érdekel. A fesztivál családias és a négy napot is ki lehet bírni sátorban.

A VOLT látogatói – a koncerteken kívül – számtalan kulturális és sportprogram közül válogathatnak. Van kalandpark, bungee jumping, sörteke, de például az amortizálódó punkfrizurákat helyrehozó fodrászsátor is. A nagyszínpad közönsége tegnap a megasztároktól és Fenyő Mikitől őrült meg, ma a Moby Dické, a Kispál és a Borzé, valamint a Tankcsapdáé a főszerep. A Kisalföld buliszínpadán rock&roll parádé kezdődik, a Neoton Família és az R-Go is fellép.

(A Kisalföld információi szerint a késő esti órákban verekedés tört ki a fesztivál helyszínén, a mentők egy fiatalembert sérülésekkel szállítottak kórházba.)

A fesztivál egész ideje alatt működik a VOLT Rádió, amely Sopronban és környékén a Corvinus Rádió 104,6 és Budapesten a Rádió Cafe 98,6 megahertzes frekvenciáján fogható. Élőben többször is bejelentkezik a látványstúdió, ahol  beszélgetnek a fellépőkkel és a közönséggel. Az MTV Kultúrház című műsora szintén kint van a VOLT-on, riportjaikkal naponta jelentkeznek a helyszínről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos vitorlásbajnokság

Csütörtökön ér véget a Fertő tavon és hazánkban is első alkalommal megrendezett vitorlás országos és… Tovább olvasom