Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Az egyik soproni szavazókörben 11 szavazat döntött

Egy híján mind a 92 szavazókör információi ismertek hétfő délelőtt a megyei 4-es választókerületben: a listás szavazatok között kerestünk érdekességeket.
A 4-es számú egyéni választókerületben 92 szavazókörben várták a szavazókat vasárnap. Egy híján minden szavazókör információi ismertek hétfő délelőtt. A listás szavazatok között böngészgettünk.

A Fidesz-KDNP fölényét mi sem mutatja jobban, minthogy a szavazókörök 63 százalékát (vagyis 58-at) úgy nyert meg az újrázó Fidesz-KDNP, hogy a egymaga több szavazatot kapott, mint a többi parlamenti párt összesen.

Hatvan százaléknál is magasabb volt összességében a Fidesz-KDNP támogatottsága a fertődi 2-es, a fertőszentmiklósi 2-es és 4-es, valamint a sarródi 1-es és 2-es szavazókörben, illetve Egyházasfalun, Hegykőn, Pinnyén, Répcevisen, Sopronhorpácson és Újkéren.

25 szavazókör volt a választókerületben, ahol a Jobbik megverte a MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP szövetséget. Ezek között kettő szavazókör soproni volt, a 21-es és a 31-es. 65 szavazókörben viszont az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP kapta a második legtöbb voksot.

A Jobbik az országos átlagnál is erősebb volt a fertődi 2-es és 3-as, valamint a sarródi 3-as szavazókörben, illetve Fertőbozon, Fertőhomokon, Gyalókán, Hidegségen, Szakonyban és Völcsejen - 21 százalék feletti ezeken a helyeken a Jobbik támogatottsága.

A MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP ennél több helyen is az országos átlagnál több szavazatot kapott. Ezek a Sopronban a 3, 4, 5, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 29, 30, 33, 34, 35, 36, 37, 42, 46, 48, 49-es szavazókörök, továbbá a fertődi 4-es, fertőrákosi 1-es, nagycenki 2-es, valamint az undi szavazókör.

Az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP legjobban a soproni 36-os szavazókörben teljesített, 38,54 százalék szavazott rájuk. A Jobbik legjobb eredményét Gyalókán érte el a választókerületben, a szavazatok 30 százalékát kapta Vona Gábor pártja.

A legszorosabb eredmények következnek. A soproni 15-ös szavazókörben a Fidesz-KDNP 247 szavazatot kapott, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 236-tal lett a második, a különbség a szavazókör összes szavazóját tekintve csak 1,69 százalék. A fertőrákosi 1-es szavazókörben is csupán 4,45 százalék a különbség a Fidesz-KDNP javára (pontosan 21 szavazatról van szó).

A nem parlamenti pártok között egyedül a Munkáspárt az, amelyik valamelyik szavazókörben megugrotta az 5 százalékos küszöböt. Konkrétabban: a sarródi 3-as szavazókörben az 5,26 százalékhoz 3 munkáspárti szavazatot adtak le.

Két olyan szavazókör van, ahol szavazat csak olyan pártra érkezett, amelyek bejutottak az Országgyűlésbe. A soproni 1-es szavazókörben és Völcsejen is csak a négy nagy kapott voksokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekkönyvnap Sopronban - hatszázan a programokon - fotók

Bábszínház, Dávid Ádám előadása, illusztráció-kiállítás, az Alma együttes koncertje - a… Tovább olvasom