Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Az egyetem árulja az épületet

A soproni gyermekszanatóriumra kiírt háromszori sikertelen értéke- sítési pályázat után a napokban jelenik meg a következő.

A vagyonkezelő, a Nyugat-Magyar- országi Egyetem az eredeti 470 millió forint helyett már 330 millióért is túladna az ingatlanon.

Jóváhagyásra vár

Információink szerint a Pénzügyminisztériumban vár jóváhagyásra az egykori soproni gyermekszanatórium ismételt eladására kiírt pályázat. A tervek szerint még idén, az első félévben túl is adhat az értékes ingatlanon a Nyugat-Magyarországi Egyetem. Mint azt Herczeg László gazdasági főigazgató lapunknak elmondta: az eredeti, mintegy 470 millió forintos eladási árat csökkentették, így már 330 millióért is eladható a szép környezetben lévő, mostani állapotában is értékes ingatlan.

Nem érkezett vételi ajánlat

– Természetesen az lesz a nyertes, aki többet ad érte – egészítette ki a főigazgató. – Tavaly háromszor próbálkoztunk az értékesítéssel, többen is érdeklődtek, ám egyetlen vételi ajánlat sem érkezett. Pedig értékes az ingatlan és az egyetemnek is jól jönnének a százmilliók, amelyeket pályázati önrészhez, illetve fejlesztésekre fordítanánk.
Újságunkban többször beszámoltunk már arról (Kisalföld, 2004. július 16. – Kilenc éve üres az épület), hogy a volt gyermekszanatórium tulajdoni jogát négy évvel ezelőtt kapta meg a Nyugat-Magyarországi Egyetem. A Lövér körút és a Villa sor közötti területen lévő, közel háromezer négyzetméteres, háromszintes épület immáron tíz éve használaton kívül áll. Korábbi elképzelések szerint az egyetem egy bentlakásos tudásközpontot alakított volna ki. Hosszas egyeztetés után azonban úgy döntöttek, az átalakítás helyett értékesítik az ingatlant, ugyanis nincs elegendő pénzük a munkálatokhoz. Úgy tudjuk, a korábbi érdeklődők döntő többsége emelt szintű nyugdíjasotthont hozott volna létre a patinás épületben.

Kis történelem

A valamikori Gruber Panziót 1962-ben építették át. Azóta működött benne a gyógyításra és rehabilitációra szakosodott gyermekszanatórium. Kezeltek itt légúti megbetegedésben, allergiában szenvedő fiatalokat is. Az intézményt 1995-ben szüntették meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte: ölt és tovább játszott

Elfogta a rendőrség a soproni kettős gyilkosság feltételezett tettesét, a 28 éves S. Zoltánt. A férfi beismerte: nyereségvágyból végzett a 21 éves K. Ákossal, valamint a 28 éves T. Henriettával, a Luxor kaszinó alkalma- zottaival. Az üggyel kapcsolatban a Kisalföldnek nyilatkozott S. Zoltán kirendelt ügyvédje, dr. Benke László, aki úgy értékelte: nem tudni biztosan, hogy a gyanúsított pénzt akart-e szerezni és azért ölt, vagy a gyilkosság után ötlött fel benne a pénzszerzés lehetősége. Tovább olvasom